Türk girişimciden Avustralya'da talebe yönelik masaj girişimi: Blys

Türk girişimciden Avustralya'da talebe yönelik masaj girişimi: Blys

Son dönemde, ülkemizde olmasa da dünyada sıkça örneklerine rastladığımız on-demand, yani talebe dayalı masaj uygulamalarının bir örneği, Avustralya'da bir Türk girişimci tarafından hayata geçirildi. Profesyonel masaj terapi hizmetini kullanıcıların ayağına kadar getiren tam zamanlı bir online rezervasyon platformu olan Blys, 15 kişilik ekibiyle şu anda Avustralya'nın tüm şehirlerinde aktif hizmet veriyor.

Blys, masaj, fizyoterapi ve kayropraktik gibi sağlık hizmetlerinin oldukça yaygın olduğu Avustralya'da, her ne kadar güvenilir spa ve klinikler bulunsa da hizmeti kullanıcının ayağına getiren ve internetten kolayca hizmet alınacak bir marka bulunmadığını gören İlter Dümdüz tarafından, 2016 yılında hayata geçirildi. Kullanıcı memnuniyeti ve güvenliğinin birinci öncelik olduğu platformda, kayıtlı tüm terapistlerin uzman lisans sahibi olduğunu ve terapist olmak için başvuranların yüzde 25'inin kabul edildiğini belirtelim. Tüm adaylar yüz yüze yapılan değerlendirme sürecinin ardından sisteme dahil ediliyor.

Girişimcilerin ilk 12 ay kendi kaynaklarıyla bootstrap yaparak büyüttüğü Blys, şu anda ayda 10 binden fazla kullanıcıya binden fazla terapistle birlikte hizmet veriyor. Girişimin yıllık cirosunun ise ortalama 5 milyon dolar olduğunun altını çizelim. Kullanıcılar kısmında kadın erkek oranı yüzde 60'a karşılık yüzde 40 olan Blys'te en çok tercih edilen masaj türü ise "deep tissue" oluyor. Platform üzerinden verilen rezervasyonların en yoğun olduğu saat hafta içine baktığımızda mesai sonrası 5 ve 9 iken, hafta sonları ise öğleden sonra 2 ile 6 arası olarak belirtiliyor.

İlk rezervasyonunu 7. gününde alan ve son iki senedir aylık ortalama yüzde 30'luk bir büyüme hızı bulunan Blys, kullanıcıya ve iyi kullanıcı deneyime odaklanıyor ve yerel pazara odaklanan ekibi sayesinde planlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Ocak 2018’de, içlerinde Delivery Hero’nun yatırımcılarından Sky Level Group ve Türkiye’nin bilinen melek yatırımcılarından Fırat İşbecer ile Ahmet Faralyalı’nın da bulunduğu yatırımcılardan 1 milyon dolarlık bir tohum yatırım alan Blys, aldığı yatırımı ağırlıklı olarak ürün geliştirme ve pazarlama alanlarına kanalize ediyor.

Blys, her işlemden yüzde 25 ila 30 arasında komisyon alıyor

Platformun gelir modeli iki taraflı pazar yerlerinde yaygın olarak kullanılan komisyon modeli. Blys, platformda gerçekleşen her  ödemeden yüzde 25 ila 30 arasında komisyon alıyor. İlerleyen dönemlerde ise aylık üyelik modelleri ile karlılığın artırılması planlanıyor.

Vergi kolaylıkları, finansman ve çalışma izinleri konusunda önemli insiyatifler sunan Avustralya'da şu anda lider konumda bulunan Blys, gelecek dönemde bölgedeki yerini daha da sağlamlaştırmayı planlıyor. Platform, bireysel müşterilerin yanında kurumsal müşteri sayısını da artırmayı gelecek hedefleri arasında sayıyor. Şu anda sadece Avustralya'da hizmet gösteren Blys, ilerleyen dönemde Asya-Pasifik ülkelerinde de faaliyet göstermek istiyor.

Blys'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.