Marvel, tasarımı koda dönüştüren aracı Handoff'u yayınladı

Marvel, tasarımı koda dönüştüren aracı Handoff'u yayınladı

Marvel, prototip oluşturmak için kullanılabilecek en başarılı platformlardan biri. İlk olarak 2015 yılında prototiplerinizi yayına hazır bir mobil uygulama olarak indirebildiğiniz özelliğiyle tanıttığımız Marvel o dönemden bu yana gerçekten bir evrim geçirdi ve tasarımlarınızı koda dönüştürebildiğiniz devasa bir platform haline geldi.

Marvel'in tüm paketleri için kullanılabilir hale getirdiği Handoff özelliği ise ürün geliştirme ekipleri için ciddi bir iş yükünü ortadan kaldırıyor. Klasik ürün geliştirme metodlarında hazırlanan tasarımların ardından uzun uzadıya bir doküman hazırlanır ve tasarımlar ile beraber bu doküman geliştirici ekibe iletilir ve yapılan her önemli değişiklik bir işkenceye dönüşmüş olur.

Handoff özelliği sayesinde artık Sketch üzerinde geliştirilen tasarımlarınızı tek tıklamayla bir linke dönüştürüyorsunuz ve artık tüm dokümanınız o link oluyor. Geliştirici ekibiniz o link aracılığıyla projenin en ince detayına kadar görüntülüyor, kodları inceliyor ve arada boşa geçen zamanı kısaltabiliyor. En güzel özelliği ise tasarım tarafında yapacağınız her değişiklik bu linke otomatik olarak yansıyor ve bu sayede inanılmaz bir zaman kaybı önlendiği gibi olası karışıklıkların da önüne geçilmiş oluyor.

Geliştiriciler bağlantıları üzerinden tasarımı incelerken tıkladıkları herhangi bir elementi CSS, Swift ve Android XML olarak kopyalayabiliyor veya dilerse tüm projeyi tek bir tıklama ile kesilmiş ve dosyalanmış şekilde indirebiliyor. Sadece Sketch ve Marvelapp üzerinde hazırlanmış tasarımları destekleyen Handoff ile geliştiricilerin hayatından "psd kesmek" tabiri çıkarılıyor diyebiliriz.

2 projeye kadar ücretsiz kullanabildiğiniz Marvel'in aylık ve yıllık planlarnı inceleyerek size ve ekibinize en uygun paketi seçerek siz de Handoff özelliğini test edebilirsiniz. Eğer bu özelliği kullanırsanız yorum alanından deneyiminizi paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.