Kripto para alım satım platformu BTCTürk'e Litecoin eklendi

Kripto para alım satım platformu BTCTürk'e Litecoin eklendi

Geçtiğimiz Şubat ayında Özgür Güneri tarafından satın alınan kripto para alım satım platformu BTCTürk'e Litecoin'in ekleneceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Yaklaşık 6 milyar 900 milyon dolar piyasa değeri ile dünyanın 6. büyük kripto para birimi olan Litecoin, bugünden itibaren BTCTürk platformunda işlem görmeye başlıyor.

Bitcoinden daha hızlı

Teknik olarak bitcoine benzer ancak ve olabildiğince basit altyapısı ile Litecoin, Bitcoin’e en yakın altcoin olarak görülüyor. Bitcoin işlemleri yaklaşık 30 dakikada tamamlanırken Litecoin transferleri ise 10 dakikanın altında tamamlanabiliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan BTCTürk CEO’su Özgür Güneri, BTCTürk olarak uluslararası piyasalarda kendini ispat etmiş, güvenilir ve belli bir geçmişi olan para birimlerini platformlarına eklediklerini belirtti.

Uzun zamandır Litecoin’i BTCTürk üyelerinin kullanımına açmak istediklerini belirten Güneri, 7 milyar dolara yaklaşan piyasa değeri ve hızlı işlem kabiliyeti ile Litecoinin hem BTCTürk'ün hem de üyelerinin uzun süredir platformda görmek istediği bir altcoin olduğunu da hatırlattı.

Son olarak 2011 yılında eski bir Google mühendisi olan Charlie Lee tarafından bitcoinin teknik altyapısıyla hayata geçirilen Litecoinin toplamda 84 milyon adet üretilecek olup, şu an yaklaşık 56,9 milyon adedi piyasaya sürüldüğünü de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.