Tek alandan iOS ve Android için uygulama geliştirebileceğiniz platform: Thunkable

Tek alandan iOS ve Android için uygulama geliştirebileceğiniz platform: Thunkable

Mobil uygulama sahibi olmak artık bir internet sitesi sahibi olmak kadar popüler. iOS ve Android olmak üzere iki farklı platform olunca en basit uygulamalarda bile bütçe ve zamanlama ikiye katlanabiliyor. Basit, şık fakat size çok maliyeti olmayacak bir mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız Thunkable tam aradığınız platform olabilir.

Thunkable, tek bir platformdan hem iOS hem de Android cihazlar için uygulama geliştirmenize olanak sağlayan yeni bir araç. Her ne kadar daha önce sadece Android platformu için çıkmış olsa da şu anda her iki platform için tek bir alanda çalışmanıza olanak sağlıyor.

Thunkable'ın en büyük özelliği ve ana hedefi ise tasarım ve kodlama deneyimi olmayan kişilerin yani herkesin mobil uygulama geliştirebilmesini sağlamak. Üstelik bu mobil uygulamalar sadece metin ve görsel görüntüleme değil ödeme almak, kullanıcının telefonunda bazı alanlara erişmek ve kullanmak gibi farklı özelliklere de sahip olabiliyor.

Thunkable'ın temel olarak iki bölümü bulunuyor. Bunlardan ilki tasarımcılar için geliştirilmiş "Designer" bölümü. Bu model daha çok tasarımcıları hedef alarak geliştirilmiş ve Thunkable'ın hazır tasarım öğelerini kullanmak istemeyen tasarımcıların kendi tasarımlarıyla ilerlemesine olanak sağlıyor. Tabi dilerseniz hazır olarak sunulan şık tasarım öğeleriyle de ilerleyebiliyorsunuz.

İkinci bölüm ise "Block" olarak adlandırılmış programlama bölümü. Programlama kelimesini duyunca korkmayın çünkü kod yazmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken sürükle-bırak mantığı ile çalışan blokların işlevlerini belirlemek. Bu sayede aslında temel olarak programalama dünyasına da giriş yapmış oluyorsunuz çünkü programlama mantığını anlayabiliyorsunuz.

İlerleyen dönemlerde sistem içerisine anlık bildirimler gibi bir çok farklı fonksiyonun da ekleneyeceğini söyleyen kuruculardan Arun Saigal, "yeteri kadar fonksiyonel ve şık uygulamalar geliştirebilmeniz için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyor.

Son olarak uygulamanın çok güzel bir özelliği de kendi içinde anlık test imkanı sunuyor olması. Bu nedenle yaptığınız değişiklikleri hızlıca test etmek oldukça rahat olacak.

Peki bu ürünü kullanmak ne kadar dediğinizi duyar gibiyim. Bu ürünün kullanımı "ücretsiz". Evet, temel olarak ücretsiz kullanabileceğiniz Thunkable, gelir modeli olarak kullanacağınız bazı özelliklerden yüzdeler almayı amaçlıyor. Örneğin şu anda %2 gibi bir komisyon aldıkları Stripe entegrasyonu bulunuyor ve bu özelliği kullanırsanız sizin üzerinizden gerçekleşecek para transferleri için (ki bunu uygulama aracılığıyla yapabiliyor olmak çok iyi) düzenli komisyonlar alacaklar. İlerleyen dönemlerde eklenecek bildirimler gibi farklı özelliklerin kullanımından da belli ücretler alacaklarını söyleyebiliriz.

Uygulamayı hemen deneyebilir, görüşlerinizi yorum alanında paylaşabilirsiniz. Temel bir uygulama ortaya çıkarmak için artık pek bir bahaneniz kalmadı diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.