ZTE, ABD'ye 1 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti

ZTE, ABD'ye 1 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti

Geçtiğimiz Mayıs ayında hem Çin'in hem de dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan ZTE'nin ABD tarafından uygulanan yaptırımlar sonrası global faaliyetlerini durdurduğunu sizlere aktarmıştık. ABD hükümeti ile bir anlaşmaya giden ZTE, ceza ödemeyi kabul etti.

İran ve Kuzey Kore ülkelerine teknoloji yazılımı ve cihazları satması nedeniyle ABD yaptırımları ile karşı karşıya kalan ZTE, ABD'ye toplamda 1,19 milyar dolar ödeyecek. Uygulanan yaptırımlardan önce ZTE'nin 75 bin kişilik bir ekibe sahip olan ve 20 milyar dolar değerinde olan bir şirket olduğunu da hatırlatalım.

400 milyon dolar bloke hesaba yatırılacak

Anlaşma şartlarında 1,19 milyar dolarlık cezanın haricinde ZTE'nin çalışan kadrosunu büyük ölçüde değiştireceğini ve ilerde oluşabileceği düşünülen ihlaller için de 400 milyon doları da bloke bir hesaba yatırılacağını da ekleyelim. Bu cezaların yanı sıra ABD'li bir izleme ekibi de çeşitli denetlemeler için ZTE'ye katılacak.

Tabii ki bu anlaşmanın ve ödenecek olan cezanın henüz sadece prensipte olduğunu da ekleyelim. Kısacası henüz ZTE ile ABD arasında kesinleşmiş bir anlaşma yok. ZTE ve ABD hükümeti arasındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.