Insurtech girişimi Laka, 1,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Insurtech girişimi Laka, 1,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

İngiltere merkezli sigorta girişimi Laka, Malezya Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenen Tune Protect Group Berhad liderliğinde 1,5 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni ve mevcut melek yatırımcıların yanı sıra Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi şirketi 500 Startups da, fonlamaya katıldı.

Şimdilik sadece bisiklet alanında sigorta sağlayan girişim, gelen yatırım ile birlikte Uzak Doğu pazarına açılmayı planlıyor. Lara'nın hedefinde sadece yeni pazarlar yok. Girişim, sigorta kategorisine girecek yeni yaşamsal ürünleri de servisine eklemeyi planlıyor.

Girişimin kurucu ortağı Tobias Taupitz ise yeni hedeflerden oldukça umutlu. Taupitz hedefledikleri pazarla ilgili şu sözleri söylüyor: “Genç, teknoloji meraklısı nüfusa rağmen, gelişmekte olan Asya, ürün teklifleri ve erişim eksikliğinden dolayı oldukça yetersiz sigortaya sahip. Bunu perspektife koymak gerekirse, dünya nüfusunun yüzde 43'ünü elinde tutuyor, ancak toplam primlerin sadece yüzde 13'ünü oluşturuyor. Laka, İngiltere'deki önde gelen bir yaşam tarzı sigortacısının bu büyük, dinamik pazardaki sorunların üstesinden gelme konusundaki çalışmalarını güçlendirecek. ”

2017 yılında kurulan Laka, müşterilerin yalnızca gerçek maliyet bedeli için ödeme yaptığı bir sigorta modeli geliştirdiğini belirtiyor. Her ayın sonunda, hak taleplerinin maliyeti, müşterilerin korunmasına yönelik piyasa oranına sahip bireyin maksimum primiyle, müşteriler arasında bölünüyor. Yani kitlesel fonlama iş modeline sahip şirket,  kullanıcılarının piyasa fiyatları ile karşılaştırıldığında yüzde 80'den fazla tasarruf ettiklerini iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.