Gett, Volkswagen liderliğinde 80 milyon dolar ek yatırım aldı

Gett, Volkswagen liderliğinde 80 milyon dolar ek yatırım aldı

Araç paylaşım ve taksi çağırma girişimi Gett, Volkswagen(VW) Group ve diğer eski yatırımcılarından 80 milyon dolar yatırım aldı. Son yatırım ile birlikte girişimin1.4 milyar dolar değerlemeye ulaştığı belirtiliyor. VW'nin uzun zamandır kanatları altında olan girişim, geçtiğimiz yıllarda da Alman araç üreticisinden 300 milyon dolar gibi hatırı sayılır miktarda bir yatırım almıştı. VW'nin Gett'e bu kadar ilgi göstermesinin arkasındaki neden ise oldukça açık. Zira VW, 2025 yılında otomotiv sektöründeki mobilleşme konusunda baş oyunculardan biri olmak istiyor.

Şirket kurucusu ve CEO'su Dave Waiser ise Uber'e göre çok daha yavaş büyüyen şirketin kattetiği mesafeden memnun gibi görünüyor. Zira Waiser'in TechCrunch'a verdiği röportajda, yatırımların şirket için yeterli olduğu ve 120 şehirde önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ve öncesinde karlılığının artacağını belirtiyor.

2010 yılında kurulan girişim, şu anda 120 şehirde hizmet veriyor. En büyük pazarları ise New York, Londra ve Moskova gibi metropol şehirler.

Gett’in en hızlı büyüyen pazarı ise New York. Bir yıl önce 200 milyon dolar karşılığında rakibi Juno'yu satın aldıktan sonra  şehirde bu isimle faaliyet gösteriyor. Şu anda şehirdeki kayıtlı taksi şoförü sayısının yarısından fazlası şirkete kayıtlı çalışıyor. Sayının 45.000'i geçtiği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.