İş Bankası API Portalı açıldı

Geliştiricilere uygulama programlama arayüzü sunan finans kuruluşlarının sayısı artmaya devam ediyor. İş Bankası tarafıdan bugün hayata geçirilen İş Bankası API Portalı, geliştiricilerin, girişimlerin ve diğer finansal kuruluşların yenilikçi ürünler ve uygulamalar tasarlayabilmelerine olanak sağlıyor.

Geliştiriciler tarafından kullanılacak API'lar sayesinde uygulamalar birbirleriyle etkileşime girerek daha güvenli veri alışverişi yapabilir, bu sayede hem uygulamaların işlevselliği arttırılabilir hem de yeni özellikler eklenebilir.

İş Bankası API Portalı şu anda 14 API ile kullanıma hazır durumda. Şu anda yayında bulunan API'ler arasında kampanyalar, kredi kullanımı, ödeme planı, kredi skoru sorgulama, şubeler ve daha bir çok başlık bulunuyor. İş Bankası, geliştiriciler ve yenilikçi girişimlerin ihtiyaçlarını dinleyerek API Portal üzerinden sunduğu 14 adet API’ın sayısını daha da artırmayı hedefliyor. (Taleplerinizi portal üzerinden iletmeyi ihmal etmeyin.)

Bu API'leri kullanabilmek için portal üzerinden İş Bankası ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Yakın zamanda kayıt oluşturma ve oturum açma özellikleri de aktifleşecek ve direkt olarak portal üzerinden tüm işlemleri halledebileceksiniz.

Türkiye'de son dönemde birçok banka ve fintech girişimi API servislerini açarak girişimcilere desteklerini sunmuşlardı. Geliştiriciler tüm bu platformların API'larını kullanarak son kulanıcıya özel, hayatını kolaylaştırabilecek uygulamalar geliştirebilirler. Daha önce bir yazımızda API'erini sunan markaları listelemiştik, buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.