Facebook, küresel şirketlere veri sağladığını doğruladı

Facebook, küresel şirketlere veri sağladığını doğruladı

Facebook, tarihinin skandallarla dolu bir dönemini yaşıyor. Cambridge Analytica skandalına ilişkin yankılar sürerken, Facebook, şirketlere veri girişi izni vermek ile ilgili ortaya atılan iddiaları da doğruladı.

Buna göre Facebook, aralarında Huawei,  Lenovo, TCL ve Oppo gibi küresel 60 şirketin, kullanıcılarına Facebook benzeri deneyimleri yeniden oluşturmak için sözleşmeler imzaladıktan sonra bazı kullanıcı verilerine erişim sağladıkları ortaya çıktı.

Ancak kaygılar ise kullanıcı arkadaşlarının da verilerine ulaşılabilmiş olması yönünde. Facebook ise bu iddiayı redderek  veri erişiminin, kullanıcılarının mobil cihazlardaki hesap özelliklerine erişmesine izin vermek için verildiğini söyledi.

Bu arada Facebook, yapılan ortaklıkların yarısından fazlasının çoktan sona erdiğini de söyledi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada,  Huawei ile yapılan anlaşmanın da yakında sona ereceğini bildirdi.

Facebook'taki mobil ortaklıklar başkan yardımcısı Francisco Varela, şirketin düştüğü durumu şu sözlerle savundu: "Facebook pek çok ABD'li teknoloji şirketi gibi, hizmetlerini bu telefonlara entegre etmek için bu şirketlerle hem de diğer Çinli üreticilerle birlikte çalışmıştır. Facebook’un Huawei, Lenovo, TCL ve Oppo ile entegrasyonları başından beri kontrol ediliyor. Biz bu şirketlerin kurduğu Facebook deneyimlerini onayladık” dedi.

New York Başsavcısı Barbara Underwood Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “diğer şirketler ile veri paylaşımı ortaklıkları” nın Cambridge Analytica'nın kötüye kullandığı Facebook verileri ile ilgili devam eden soruşturmanın bir parçası olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.