Cadillac, 2020 yılında tüm otomobillerinde otonom teknolojisi uygulamaya başlayacak

Cadillac, 2020 yılında tüm otomobillerinde otonom teknolojisi uygulamaya başlayacak

Cadillac, 2020 yılından itibaren otomobillerinin tümünü  "Super Cruise"  özelliğiyle piyasaya süreceğini açıkladı. Kullanıcılarına emniyetli ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlayan "Super Cruise özelliği şimdilik aracın CT6 modelinde kullanılıyor.

Cadillac, Super Cruise özelliğini diğer sürücü destek sistemlerinden farklı olduğunu belirtiyor. Zira  otomobil markası, araçta bir sürücü dikkat sistemi ve hassas LiDAR harita verileri kullanılacağı bilgisini paylaştı.

Cadillac'a göre bu sistemler  CT6'daki kamera ve radar sensörlerinin ağına eklenerek, sürücüsüz araç kullanımanın güvenliği açısından daha zengin bir verisel yaklaşım sunuyor. Böylelikle, otoyol sürüşlerinde otomatik hız kontrolü ve direksiyon kontrolü sağlayan CT6’nın mevcut sürücü destekli aktif güvenlik teknolojilerine otomatik şerit merkezleme özelliğini ekleniyor.

Super Cruise, hem  uzun mesafeli ve hem de günlük seyahatler için uygun bir sistem. Öte yandan  navigasyon sisteminin kullanılması, ses sisteminin ayarlanması veya telefon görüşmesi gibi, sürücünün araçtaki genel görevleri de güvenli bir şekilde tamamlamasına yardımcı oluyor.

Tesla'nın otopilotu araçlarından farklı olarak Super Cruise, otoyollarda "eller serbest sürüşe" olanak tanıyacak. Bu arada bu özelliğin Tesla'nın otomatik pilotunun Mart ayında ölümcül bir kazadan sonra Tesla Model X ile ilgili incelemeye girdiği bir dönemde ortaya çıkması dikkatlerden kaçmıyor. Ancak araç üreticisi bu özellik ile Tesla'ya meydan okuyor gibi görünse de, böyle bir amacı yok. Zira, Cadillac bu özelliği uzun otoyol sürüşlerinde, sürücünün yorgun düşmesini engellemek için uygulanacak.

GM, Cadillac geçitlerinin 2023'te V2X iletişimine sahip olacağını ve bunun da markanın tüm modellerine entegre edileceğini söyledi.

Bu teknolojiyi kullanarak, araçlara tehlikeli yol koşulları, trafik ışığı durumları ve değişen yol çalışma bölgeleri bildirilebilir. Cadillac'a göre yaklaşık 300 metrelik bir menzil ile, bir çarpışmadan kaçınmak için sürücüler olası tehditlere karşı uyarılabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.