Apple Haritalar, internet sitelerine geliyor

Apple Haritalar, internet sitelerine geliyor

WWDC'de, geliştiricilerin beta sürümde kullanabileceği web tabanlı haritalar API'sini açtığını duyuruldu. İnternet sitelerinde görmeye alştığımız Google Haritalar yerine yakın zamanda Apple Haritalar görmeye başlayabiliriz.

Apple şimdiye kadar iCloud.com'da "iPhone'umu Bul" sayfası ve Apple Store'da kendi haritalarını yerleştirmişti fakat rakipleri Google ve Microsoft gibi kendi haritalarını geliştiricilerin sitelerine ekleyebilmesine izin vermiyordu.

Yeni sunulan API'nin çalışma mantığı iOS için sunulan API ile neredeyse aynı olacak. Geliştiriciler eklemek istedikleri harita alanını seçecek ve bu haritada bir nokta belirleyerek onu sabitleyebilecekler. Ziyaretçiler de aramalar yaparak veya kendi noktalarından iki farklı nokta arasında yol tarifi alabilecekler. Sitelere eklenecek haritalar dokunmatik özelliği de destekleyecek ve kullanıcılar yakınlaşıp uzaklaşabilecekler. Ayrıca uydu görünümü veya sokak görünümünde haritayı kullanmak mümkün olacak.

Her ne kadar Google Haritalar ile karşılaştırıldığında başarısı oldukça tartışılıyor olsa da yakında internet sitelerinde Apple Haritalar görmeye başlayabiliriz. Kim bilir, belki de bu sayede Apple Haritalar daha iyi bir performans sağlamaya başlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.