Sebastian Siemiatkowski: Müşteri verilerini kullanarak değer yaratıyoruz

Sebastian Siemiatkowski: Müşteri verilerini kullanarak değer yaratıyoruz

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle yerinden takip ettiğimiz Money 20/20 2018 etkinliğinde özellikle bankacılık ve ödeme yöntemleri konusunda önemli açıklamalar yapılıyor. Etkinliğin ikinci günündeki konuşmacılar arasında yer alan Klarna kurucu ortaklarından Sebastian Siemiatkowski, şirket hakkında önemli açıklamalar da bulundu.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Visa'nın temelde bir online ödeme şirketi olan Klarna'ya yatırım yapacağını sizlere aktarmıştık. Günümüzde insanların geçmişe oranla daha stresli olduğunu belirten Siemiatkowski, dijitalleşmenin stresi tetiklediğini de sözlerine ekledi.

Akıllı telefonlardan önce satın alma işleminin oldukça kolay olduğunu fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte alışverişin mikro görevlere bölündüğünü belirten Siemiatkowski, insanların istediği özel gücün görünmezlik veya uçmak olmadığını, aynı anda iki farklı yerde bulunmak olduğunu dile getirdi.

Zamandan tasarruf sağlıyor

Yaklaşık 2 bin kişilik bir ekibe sahip olan online ödeme şirketi Klarna, kullanıcılarının günlü alışveriş görevlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor. Kişisel bir alışveriş asistanı olarak hizmet vermeyi hedefleyen Klarna, kullanıcılarının alışveriş deneyimini baştan aşağıya kolaylaştırıyor.

Günümüzde şirketlerin müşterilerinden çok kendilerini düşündüğünü ve bunu oldukça hatalı olduğunu belirten Siemiatkowski, müşterilerin ise sorunlarını hızlıca çözen ve onlara zamandan tasarrufu sağlayan firmaları tercih ettiğini dile getirdi. Kullanıcılarından aldıkları verilerle değer ve zaman tasarrufu yarattıklarını belirten Siemiatkowski, önümüzdeki dönemde ekiplerine 1000 kişi daha katacaklarını ve ekiplerini genişleteceğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.