Mary Beth Buchanan: "Kripto endüstrisini çevreleyen olumsuzluklardan uzak durulması gerekiyor"

Mary Beth Buchanan:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Amsterdam'da takip ettiğimiz Money 20/20 2018 etkinliğinde dikkat çekici oturumlar gerçekleşmeye devam ediyor. Bu oturumlardan biri de Eski ABD Federal Savcısı Mary Beth Buchanan'ın katıldığı panel oldu. Buchanan, birçok ilgi çekici veriyi katılımcılarla paylaştı.

Mary Beth Buchanan, ortaya çıkan kripto endüstrisini çevreleyen “olumsuz çağrışımlardan kurtulmamız gerektiğini” söylerken, suçların devlet tarafından çıkarılan "fiat money" olarak tabir edilen kanunname paralarıyla işlendiğinin de altını çiziyor. 21 yıl boyunca devlet için çalıştığını söyleyen Buchanan, bu konuda kripto para endüstrisini suçlamanın yanlış olduğunu belirtiyor.

Buchanan, kanunname ile piyasaya sürülen para biriminin bir blok zincirde nasıl hareket ettiğini görmek için kullanabileceği pek çok ticari aracın mevcut olduğunu vurguladı. Elliptic ve Chainalysis gibi blockchain'e özgü istihbarat sistemlerinin öneminden bahsetti. Yine de Buchanan, güvenlik güçlerinin bir şeyler yakalamak için gereğinden fazla uğraştığını da sözlerine ekledi. Düzenleyici kurumlar tarafından konulan geleneksel menkul kıymetler için 20. yüzyılın başlarında yürürlüğe konan eski mevzuatın 21. yüzyılın yeniliklerine istinaden uyumsuz olduğunu, uygulamalarının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Buchanan şu anda, Kraken'de Genel Müşavir olarak hizmet veriyor ve son dört ila beş yıl boyunca kripto endüstrisine yakından ilgi duyduğunu belirtiyor. Kripto paraların küresel olarak değer aktarımı için uygun maliyetli bir araç olduğunu savunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.