Yeni macOS 10.14, karanlık modu ve Apple News ile gelecek gibi görünüyor

Yeni macOS 10.14, karanlık modu ve Apple News ile gelecek gibi görünüyor

Apple'ın gelenekselleşen geliştirici konferansı WWDC 2018'e saatler kaldı fakat yeni ortaya çıkan bir video ile macOS 10.14'e dair bazı güncellemeler erkenden ortaya çıktı.

Geliştirici Steve Troughton-Smith attığı bir Tweet'de macOS 10.14'e ait olduğunu söylediği bazı ekran görüntülerini paylaştı. Yaptığı paylaşımda yer alan ekran görüntüleri aslında XCode 10'a odaklanmış bir videodan olsa da videonun arkaplanı yeni sürüm macOS 10.14 hakkında bazı ipuçları barındırıyordu.

İlk olarak yenilenen macOS'un daha kapsamlı bir karanlık modunun olacağı görülüyor. Sadece üst bar ve dock'u kapsayan moddan daha geniş bir moda geçildiği çöpkutusunu bile etkilemiş olmasından dolayı yapılan bir çıkarım. Bir diğer yenilik ise dock'da yer alan Apple News uygulama ikonu. Bu da Apple'ın haber uygulamasının yeni bir masaüstü uygulaması olacağının sinyali diyebiliriz.

https://youtu.be/AMjAozgeyuk

Steve Troughton bu ekran görüntülerini, Apple'ın Mac App Store API'si için yayınladığı XCode videosundan aldığı ortaya çıktı. Apple'ın iOS ve macOS'u daha entegre bir hale getirmeye çalıştığı uzun zamandır konuşuluyor ve bugün gerçekleşecek geliştirici konferansında da bu alanda duyuruların yapılması bekleniyor. Apple News uygulaması belki de bunun ilk adımı olabilir.

WWDC'yi Buğra'nın yerinde anlatımı ve Webrazzi'nin gelenekselleşen canlı bloglaması ve haberleriyle takip etmeyi unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.