Telsiz konuşmanın da aralarında bulunduğu Watch OS'a gelen yenilikler

Telsiz konuşmanın da aralarında bulunduğu Watch OS'a gelen yenilikler

Apple, WWDC 2018 etkinliğinde Watch OS'a gelen yenilikler de açıklandı. Şimdiye kadar kullanıcıların seveceği bir ürün ortaya koymak üzere çalıştıklarını belirten Tim Cook, Apple Watch'ın müşteri memnuniyetinde 1. sırada olduğunu açıkladı. Apple Watch'ın yüzde 60 büyüme kaydettiğini söyleyen Cook, duygusal bir hikaye paylaşımında da bulundu. Cook, Mary Dovgin'in eşi botta donmak üzereyken Siri ile 911'i arayarak kocasının hayatını kurtardığını da aktardı.

Cook'un sahneye davet ettiği Kevin Lynch, Watch OS'un sağlık ve iletişim alanında yenilendiğini ifade etti. 6 terabayt veriyi işleyebildiklerini söyleyen Lynch, bu veriyi anlamlı bir şekilde kullanabilmek adına yeni bir sistem getirdiklerini de söyledi. Bu kapsamda günlük olarak koçluk yapmaktan ve kişiselleştirilmiş hedefler oluşturmaktan bahseden Lynch, yarışma isimli yeni bir özelliği yayına aldıklarını da duyurdu.

Kullanıcıların Apple Watch'teki veriler üzerinden arkadaşlarıyla yarışmasını sağlayan bu sistem, kullanıcıların motivasyonunu arttırmayı ve sporu sosyalleştirmeyi amaçlıyor. Bu arada rekabet edilen kişinin verilerinin de Apple Watch üzerinden görüntülenebildiğini belirtelim.

Apple Watch bu güncelleme ile yeni egzersiz tiplerine de yer veriyor. Yoga Apple Watch'te yer alırken, koşucular için "caddence", yürüyüş yapanlar için "pace alerts" özellikleri yayına alınıyor. Güncellemeyle birlikte egzersiz yapmaya başladığınızda bunu algılayabilen Apple Watch, otomatik olarak egzersize başlama bildirimi ve bildirimleri sonlandırma seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor.

Apple Watch'ın iletişim tarafında yapılan yenilikler ise telefon ve mesajlaşmanın önüne geçmeyi amaçlıyor. Yeni güncelleme ile birlikte ba konuş özelliğine kavuşan Apple Watch, kamp yapanların birinci tercihi olabilir. Üstelik bu bas - konuş özelliği hücresel veri ve wi-fi'da da kusursuz bir şekilde çalışabiliyor.

Siri Watch Face'e de yeni içerikler eklendiğini belirtelim. Burada haberleri ve kalp ritmini görüntülemeniz de mümkün. Lynch, bugün iOS için tanıtılan Shortcuts uygulaması'nın Watch OS'ta da yerini aldığını duyurdu. Böylece aktivitelerinizi yaparken sesli komutlar üzerinden ilerleyebiliyor ve günlük işlerinizi bildirimler r aracılığıyla hızlıca halledebiliyorsunuz. 3. parti uygulamalar Apple Watch'ta desteklenmeye başlarken, interaktif bildirimşler üzerinden ödeme ya da rezervasyon işlemlerinizi de kolayca yapabiliyorsunuz. Sesli komutlar üzerine çalışılan Watch OS'ta "Hey Siri" ibaresinin kaldırıldığını da belirtelim.

Tüm bunların yanı sıra Apple Watch'ta artık web içeriklerini görüntüleyebildiğinizi belirtelim. Gönderilen linklere tıklayarak içeriği kolayca görüntülemeniz mümkün.

Sunumun bu kısmında ekrana yansıyan Orkun Küçüksevim de gözlerden kaçmadı.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra watchOS 5'ta Apple Atch üzerinden Podcast dinleyebileceksini. Apple Podcast App'i Apple Watch'ta yayına alan şirket, siri üzerinden poscast aratmanızı da sağlıyor. Duke, Santa Clara ve 3 üniversitede daha öğrenci kimlik kartlarının Apple Watch'a entegre edilebileceğini söyleyen Lynch,  sonbaharda bu özelliğin ödemelerde, kampüste ve etkinliklerde kullanabileceğini belirtti. Lynch, LGBTİ onur haftası/ayı kapsamında yeni gökkuşağı bilekliklerini ve arka planlarını da piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlerle paylaştığımız WWDC 2018 etkinliği keynote oturumu biraz önce sona erdi. Tüm detayları toplu olarak canlı bloglama altında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.