Visa'dan erken aşama Fintech'ler için 100 milyon dolarlık yatırım fonu

Visa'dan erken aşama Fintech'ler için 100 milyon dolarlık yatırım fonu

Bugün başlayan ve 3 gün boyunca devam edecek olan Money 20/20 2018 etkinliğine hızlı başlayan firmalardan olan Visa, erken aşama Fintech'ler için 100 milyon dolarlık yatırım fonunu duyurdu. Money 20/20 2018'in ana sahnesinde Visa Avrupa CEO'su Charlotte Hogg tarafından duyurulan fon, sadece Avrupa merkezli Fintech'lere yatırım yapacak.

FinTech fast-track programı!

100 milyon dolarlık yatırım fonunun haricinde yine Avrupa merkezli girişimlerin katılabileceği bir program da duyuran Visa, erken aşama Fintech'ler, Visa'nın global ağı ile güçlendirmeyi planlıyor. Özellikle dijital ödeme çözümleri üreten Fintech'lere odaklanacak olan FinTech fast-track programı 4 hafta sürecek.

Avrupa'daki Fintech ekosistemini büyütmek ve geliştirmek için çalışmalar yapan Visa'nın Avrupa CEO Charlotte Hogg yaptığı açıklamalarda ödeme sistemleri için Avurpa'da heyecanlı bir dönemde olduklarının altını çizdi. Program sayesinde sadece 4 hafta içinde erken aşama Fintech'lerin Visa desteği sayesinde önemli bir aşama kat etmesi planlanıyor.

İlk olarak Temmuz ayında başlayacak olan FinTech fast-track programının Birleşik Krallık merkezli bir girişim olan Contis partnerliği ile başlayacağını da ekleyelim. Contis'in yanı sır EVRY, Jaja, Revolut ve Wirecard gibi önemli firmalarla iş birliğine de giren Visa, tüketici odaklı yeni bir deneyim yaratmayı hedefliyor.F

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.