Unicode Emoji 11.0 ile kızıl saçlı emojiler bu hafta yayınlanacak

Unicode Emoji 11.0 ile kızıl saçlı emojiler bu hafta yayınlanacak

Kızıllara güzel bir haberimiz var. Unicode'un Emoji 11.0 güncellemesiyle birlikte farklı ten seçeneklerinden sonra kızıl saçlı emojiler de telefonunuzda yerini alacak. Ancak bu güncelleme sadece kızıl saçlı emojilerle sınırlı değil. Unicode'un Emoji 11.0 ile cupcakeler, süper kahramanlar, simitler, tuvalet kağıdı, kangurular ve lamalar da emoji kervanına katılıyor.

Unicode Emoji 11.0 güncellemesi, 157 farklı emojiyi içeriyor. Unicode Consortium'un bu güncellemede yayınlayacağı 67 emojiyi sizlere daha önce duyurmuştuk. Şubat ayında bazı değişikliklere yer veren Unicode, güncellemeyi yarın yayınlayacak.

Ancak emojilerin mobil cihazlarda görülebilmesi için işletim sistemlerinin güncellenmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu emojilere mobilde erişmeniz Ağustos ya da Eylül ayını bulabilir. Yine de tarihsel olarak baktığımızda Twitter'ın bu konuda daha hızlı davrandığını söyleyebiliriz. Şimdiye kadar emojilerin Android ve Apple cihazlarda görülmeye başlaması ise daha uzun bir zaman aldı.

Bu yeni güncellemeyle birlikte onaylanmış emoji sayısı da 2 bin 823 oluyor. Bu rakama baktığımızda kullanıcıların kendilerini emojiyle ifade etme talebinin fazlasıyla karşılandığını söyleyebiliriz. Yine de emojilerin artmaya devam edeceği kesin. Zira emojiler hala tüm kullanıcıları temsil etmekte yeterli değil. Yakın zamanda Apple'ın yayına almak istediği engelli bireyleri temsil eden 13 emoji de bunun en güzel örneği. 2019’un ilk yarısında Emoji 12.0 güncellemesinde göreceğimi bu emojiler, elbette yeni emojileri de beraberinde getirecekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.