Steve Wozniak: Yapay zeka henüz yolun başında [Money 20/20 Europe]

Steve Wozniak: Yapay zeka henüz yolun başında [Money 20/20 Europe]

Bugün başlayan ve Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Amsterdam'dan takip ettiğimiz Money 20/20 2018 etkinliğinde Fintech, ödeme sistemleri ve yatırım fonları gibi önemli konular konuşulmaya devam ediyor. Etkinliğin en önemli konuşmacıları arasında yer alan Apple kurucu ortaklarından Steve Wozniak, teknoloji, para ve geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başarılı olacağımızın farkındaydık

Nuno Sebastiao ile sahneye çıkan Wozniak, Apple'ı kurduğunuz ilk günlerde bu kadar başarılı olabileceğinizi düşündünüz mü sorusuna kaliteli ve farklı bir ürün geliştirdiklerinin farkında olduklarını bu nedenle başarılı olacaklarını bildiklerini dile getirdi.

Yola bilgisayar üreterek başladıklarını fakat Steve Jobs'un bilgisayar insanı olmadığını belirten Wozniak, Jobs'un teknoloji üretme konusunda iyi olmadığını fakat insanların ne istediklerini çok iyi bildiğini dile getirdi. Yeni teknolojiler ve girişimcilerde her gün yüzlerce e-posta aldığını fakat tüm teknolojileri görme imkanı olmadığını da belirten Wozniak, yapay zekanın her geçen gün gerçek bir insan gibi davranmaya daha da yaklaştığını belirtti.

Yapay zekan teknolojisinin hala gelişmekte olduğunu ve henüz yolun başında olduğunu belirten Wozniak, bir bilgisayarın yapabileceklerinin neredeyse sınırsız olduğunu fakat zaman için doğru şeyleri yapmak için programlandıklarını da hatırlattı.

Blockchain teknolojisinin bitcoin sayesinde tanındığını ve bunca zaman geçmesine rağmen bitcoinin hala kullanılabiliyor olmasını etkileyici bulduğunu belirten Wozniak, Blockchain teknolojisinin oldukça güvenli bulduğunu da paylaştı. Blockchain teknolojisinin tıpkı internet gibi yaşantımızı değiştirebileceğini de belirten Wozniak, bir balon dahi olsa bitcoinin doğru yolda olduğunu belirtti. Wozniak'ın online bir bankada bulunan bitcoinlerinin çalındığını da belirtelim.

Teknoloji firmalarının sunduğu ödeme sistemleri hakkında da açıklamalarda bulunana ve Apple'ın sunduğu Apple Pay sayesinde süreçleri kısaltarak oldukça kolay bir çözüm sunduğunu da belirten Wozniak, Apple'ın diğer firmalara oranla daha kolay ve kullanıcı dostu çözümler sunduğunu da ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.