Musk'ın 'alev-püskürtmeyen' promosyon ürünü Kalifornia'da da kullanılabilecek

Musk'ın 'alev-püskürtmeyen' promosyon ürünü Kalifornia'da da kullanılabilecek

Elon Musk'ın, Boring Company'e bağış toplamak için geçtiğimiz Ocak ayında ön siparişe açtığı promosyon ürünü "alev püskürken silah"  ABD'nin Kaliforniya eyaletinin gündemini uzun süredir meşgul ediyor.

Musk'ın tanıttığı promosyon ürünü geçtimiz Ocak ayında meclis üyesi  Miguel Santiago tarafından eyalet meclisine taşınmış ve cihazın tehlike arz ettiği belirtilmişti. Hobi amaçlı kullanılmak üzere satışa sunulan promosyon ürünü, eyalet meclisinde değerlendirilmeye alınmış ve ürüne yönelik bir  soruşturma başlatılmıştı.

Sonrasında ismi 'ateş püskürtücü değildir' olarak değiştirilen ürünle ilgili Kaliforniya Meclisi kararını verdi. Buna göre eyalette ürünü kullanmaya yönelik kısıtların ortadan kalktığı belirtildi.

50.000 adet şapka satışının ardından önsiparişe açılan ürün, sadece 4 gün içinde 20.000 kopya satmıştı. Bu arada Musk,  Twitter hesabından tanesi 500 dolardan satışa sunulan ürünün yakında kargolanacağını söyledi. Musk attığı tweette,  meraklılarına dağıtımların bir hafta gibi bir süre sonra başlayacağının müjdesini  verdi.

Son olarak ürün, kısa mesafeli bir ateş püstkürtme kapasitesine sahip olduğu için ABD’de silah kategorisine girmediğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.