İTÜ Çekirdek'ten girişimcilere hızlandırılmış önkuluçka süreci: İTÜ Çekirdek Express

İTÜ Çekirdek'ten girişimcilere hızlandırılmış önkuluçka süreci: İTÜ Çekirdek Express

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, girişimcilik ekosistemini, girişimcilere yönelik yepyeni bir önkuluçka süreci olan İTÜ Çekirdek Express ile hareketlendiriyor.

İTÜ Çekirdek Express, ürünü tamamlanmış ve müşterisi olan girişimcileri hedefliyor. Ürünü hazır girişimciler uzun süreli bir önkuluçka sürecine girmeden, hızlı bir şekilde temel aşamaları geçiyor ve hemen yatırımcı, girişimci ve kurumsal müşterilerle tanıştırılmaya hazırlanıyor. Bu programa dahil olmak isteyen girişimciler, ürünlerinin olgunlaşmış ve en azından pazar testlerini yaparak ilk satışını gerçekleştirmiş olursa şansları çok daha yüksek olacaktır.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp yeni programla ilgili olarak, “Hızlandırılmış önkuluçka hizmetini Türkiye’de ilk defa sunarak, kendi çabalarıyla ve çeşitli desteklerle belirli noktalara kendisi gelmiş ancak daha ileriye gitmek için İTÜ Çekirdek’ten faydalanmak isteyen girişimcileri İTÜ Çekirdek ortamına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Biraz daha girişimcilerin gözünden bakarak açıklayacak olursak girişimcilerin express programı sayesinde 7 haftalık eğitim sürecini atlamış olacaklar. Ürünü zaten piyasada olduğu için direkt olarak yatırımcı ve müşterilerle buluşma imkanı olacaklar ve en önemlisi de önkuluçka ve mentorluk hizmetleri karşılığı verecekleri hisse opsiyonu daha az olacak. Bu da girişimciye uzun vadede ciddi bir avantaj diyebiliriz.

Hızla değişen ve gelişen teknoloji dünyasına uyum sağlayabilmek için ürününüzü hızlı bir şekilde büyütüp geniş kitlelere ulaşabilmek için bu program büyük bir avantaj sağlayabilir. Ürünü geliştirmiş ve ilk satışları yapmış olsanız bile bazen kendi imkanlarınızla büyüyemiyor ve rakiplerinizin çok gerisinde kalabiliyorsunuz.

İTÜ Çekirdek Express’te yer almak almak için www.itucekirdek.com internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru formunda sorulan tüm soruların yanıtlanmasıyla, İTÜ Çekirdek Express gruplarının belirlenmesi, başvuru sahiplerinin davet edildiği ilk jüri elemesinde gerçekleştiriliyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar ülke genelinde 1.180 girişime ve 3.345 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’in 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerinin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi geçiyor. Siz de projenize bir hızlandırıcı program arıyorsanız İTÜ Çekirdek Express iyi bir tercih olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.