WWDC 2018'de bizi neler bekliyor?

Apple hayranları ve teknoloji dünyası için artık gelenekselleşen Apple’ın WWDC etkinliğinin yapıldığı o meşhur haftaya yaklaşıyoruz. 4 Haziran Pazartesi günü 20:00'da gerçekleşecek olan WWDC 2018 etkinliğini gelenekselleşen canlı bloglamamızla ve de Buğra'nın etkinliğin gerçekleşeceği San Jose Kongre Merkezi'nden canlı yayını ile saniye saniye aktaracağız.

Peki WWDC 2018'de bizi neler bekliyor? Nelere odaklanmalıyız? 

İlk olarak geliştirici konferansı olması dolayısıyla birçok yazılım güncellemesinin bu konferansta duyurulacağını söylemek pek de şaşırtıcı olmayacaktır. En büyük beklenti iOS 12 duyurusu için olsa da Axios'un haberine göre yeni özellikleri ile bizi şaşırtacak bir iOS 12 beklentisine girmememiz gerekiyor. iOS 12 daha çok performans iyileştirmesi odaklı olacak gibi görünüyor.

iOS 12'nin önemli yeniliklerinin iPhone X için geleceğini bekleyemekte bir sakınca yok. Apple'ın yeni ekranından daha fazla yararlanacak bazı yenilikler bekleniyor. Ayrıca Bloomberg'in haberine göre Android P'deki gibi Apple da gelişmiş "Dijital Sağlık" özelliği ile cihaz üzerinde geçirdiğiniz zamanı daha iyi organize etmenize yardımcı olabilir.

Bir diğer söylenti ise Apple'ın cihazlarındaki NFC özelliğini geliştiricilere kısmen açabileceği. Bu sayede geliştiriciler bu NFC teknolojisinden faydalanabilecek uygulamalar geliştirebilirler.

Bu özellikler dışında iOS 12'nin daha çok iOS 11'in daha iyi çalışan bir versiyonu olması bekleniyor.

macOS 10.14

iOS 12'den daha sessiz bir alan ise Apple'ın masaüstü yazılımının sonraki sürümüydü. Açıkçası bu alanda bizi neler bekliyor neredeyse hiç bir tahmin bile yok. Genelde söylentilerle bir çok özelliğin duyurulacağı bekleniyordu fakat bu defa pek bir yenilik beklenmiyor sanırım. Bir sonraki macOS sürümünün kesinleşen adını öğrenebilme ihtimalimiz var bir de teknoloji yazarlarını ikiye bölmüş durumda olan iOS ve macOS arası bir entegrasyon beklentisi var. (Bunu uzun zamandır istiyoruz.)

watchOS 5

Yeni saat arayüzleri ve fitnes özellikleri artık sıradanlaştı. Söylentilerin en büyüğü Spotify'ın yeni bir anlaşma ile Apple Watch'a gelebilecek olması.

Siri

2011 yılında ilk duyurulduğunda Siri gerçekten harika bir ürün olarak tanıtıldı ve geleceğinin ne kadar parlak olabileceği konusunda herkesi ikna etti fakat nedendir bilinmez Google'ın Asistanı ve Amazon'un Alexa'sı hızla gelişmeye devam ederken Siri bu alanda biraz geride kaldı. Artık üçüncü parti uygulamalarla konuşmanın zamanı geldi Siri!

Donanım

WWDC her ne kadar bir yazılım etkinliği olsa da yeni donanımların da tanıtıldığını gördük. Tabii ki hiç duyulmamış veya çok farklılaştırılmış bir donanım tanıtılması beklenmiyor. Yeni nesil işlemcilerle donatılmış bir Macbook Pro tanıtılması olası. Beklenti yeni bir tasarım olsa da bunu görebileceğimiz şüpheli.

Macbook Air sınıfı için güncellenmiş daha ucuz bir model tanıtılacağına dair söylentiler bulunuyor. Ayrıca 13.3 inç Macbook Pro'da bulunan retina ekranlı yeni bir 13 inç Mabook tanıtılması da beklentiler arasında.

Yeniliklerden çok güncellemelere sahne olabilecek WWDC 2018 hepimizi şaşırtacak şeylerle de karşımıza çıkabilir tabi ki. Bu nedele 4 Haziran Pazartesi akşamı kimseye söz vermeyin.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.