NFC, iOS 12 ile 3. parti geliştiricilerin kullanımına sunuluyor

NFC, iOS 12 ile 3. parti geliştiricilerin kullanımına sunuluyor

iPhone 6 modeli ile birlikte iOS ekosistemine giriş yapan NFC teknolojisi, nihayet 3. parti geliştiricilerin kullanımına sunuluyor. Günümüzde ödeme yapmaktan tutun da kapı açamaya kadar pek çok işlem için kullanılan NFC teknolojisi, iPhone cihazlarda sadece Apple'ın ödeme sistemi olan Apple Pay için kullanılıyor.

Bunun nedeni ise NFC teknolojisinin iOS geliştiricilerin kullanımına açılmamış olması. The Information'ın paylaştığı habere göre WWDC 2018 ile birlikte tanıtılması beklenen iOS 12 işletim sistemi ile birlikte NFC, tüm 3. parti iOS geliştiricilerin kullanımına sunulacak.

iPhone ile kapı açmak

Şu an için geliştiricilere oldukça kısıtlı bir NFC kullanım alanı sağlayan Apple, işletim sisteminin yeni versiyonu olan iOS 12 ile NFC kullanan uygulamaların önünü açacak. Bu sayede iPhone'unuz sadakat kartlarınız ile iletişime geçebilecek veya otel odanızın kapısını açabilecek.

4 Haziran itibariyle başlayacak olan WWDC 2018'de hem iOS 12 hem de diğer Apple ürünleri ile ilgili pek çok yeniliğin tanıtılması bekleniyor. Webrazzi olarak bizim de yerinden takip edeceğimiz WWDC 2018 ile ilgili tüm bilgileri 4 - 8 Haziran tarihleri arasında sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.