Snapchat'in yeni konum özelliği gizliliğe odaklanıyor

Snapchat'in yeni konum özelliği gizliliğe odaklanıyor

Snapchat, kullanıcıların Snap Maps'e karşı ihtiyatlı yaklaşımının ardından yeni konum servisini piyasaya sürmeye karar verdi. Snapchat artık kullanıcılarının gerçek zamanlı konumunu özel olarak paylaşmasını sağlıyor. Üstelik kullanıcılar, arkadaşlarına gerçek zamanlı konumlarını da sorabiliyor. Bu konum, hem Snap Maps'te hem de mesajlarda paylaşılıyor.

Snapchat'in konum paylaşımı konusunda bu yeni yaklaşımı benimsemesi, onun samimi yönünü tekrar ortaya çıkarıyor. Hikayeler'in kopyalanarak Instagram, WhatsApp ve Facebook'ta da yayınlanmasıyla birlikte düşüşe geçen uygulama, yeni özellikler deneyerek ayakta kalmanın yollarını arıyor. Aslında anlık konum paylaşımı WhatsApp'ta da gördüğümüz bir özellik. Ancak Snapchat'in bu özelliği yayına almasının asıl sebebi kullanıcıların konum bilgisini Snap Maps'te tüm bağlantılarıyla paylaşmak istememesi.

Aslına bakarsanız, Snapchat, kullanıcılarına Snap Maps'teki konum paylaşımını sadece belli arkadaşlarına açma seçeneğini de sundu. Ancak kullanıcılar, konumlarını canlı olarak paylaşma fikrini her daim korkutucu buldu. Bu nedenle konum paylaşımı konusunda sıklıkla "sadece-ben" seçeneğine sahip Hayalet Modu'nda tutmayı da tercih ettiler. Konumunuzu tek bir seferde sadece bir arkadaşla paylaşmanızı sağlayan bu özellik sayesinde, Snapchat kullanıcılarının konumlarını paylaşmasını sağlayabilir.

Geçtiğimiz haftalarda iOS ve Android kullanıcılarına kademeli olarak gelen bu özellik, henüz her kullanıcıya açılmış değil. Yine de bu yeni konum paylaşımı özelliğinin nasıl kullanıldığını anlatalım. Artık bir arkadaşınızın kullanıcı ismine uzun bastığınızda ya da bir sohbet esnasında üç çizgiden oluşan hamburger düğmesine bastığınızda Konum Gönder ve Konum İste seçeneklerini göreceksiniz. Bu arada özelliğin sadece çift yönlü arkadaşlıklarda geçerli olduğunu belirtelim. Yani özelliği ancak sizin takip ettiğiniz ve onun da sizi takip ettiği kullanıcılarda kullanabilirsiniz. Eğer arkadaşlarınızdan konum paylaşım isteği almak istemiyorsanız, ayarlar kısmından özelliği devre dışı bırakmanız da mümkün.

Bu özellik aracılığıyla paylaşılan konum, uygulamayı açtıktan sonra yalnızca sekiz saat boyunca canlı olarak güncellenir. Bu arada bir kullanıcının Snap Maps üzerindeki erişimini istediğiniz zaman iptal etmeniz de olası. Eğer Snap Maps özelliğini daha önce etkinleştirmediyseniz, ilk olarak önce konum onayı akışını tamamlamanız gerektiğini de belirtelim.

Şubat ayında Snap Maps'in aylık 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu söyleyen Snapchat, bir süredir günlük aktif kullanıcı sayısını açıklamaktan çekiniyor. Snapchat'in bu yeni konum paylaşımı özelliği, günlük kullanıcı tabanı gittikçe küçülen özelliğin son hayati hamlelerinden biri olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.