Son dönemdeki yatırımlarıyla dikkat çeken Hande Enes, Arda Kutsal'ın konuğu oldu

Engin Group Consorcium'un yönetim kurulu üyesi ve Türkiye'deki en önemli melek yatırımcılardan olan Hande Enes, kurucumuz Arda Kutsal'ın konuğu oldu.

Öncelikle Hande Enes'in "melek yatırımcı" tabirinden hoşlanmadığını ve kendisine "teknoloji yatırımcısı" demeyi tercih ettiğini belirtelim. Stockmount, Sinemia gibi birçok önemli girişimin yatırımcılarından Hande Enes, Engin Group Consorcium'la Türkmenistan gibi ülkelerde fonlarla yatırım yapıldığını söylerken, Türkiye'de "direkt yatırım" yöntemini tercih ettiklerini belirtti.

Bugüne kadar birçok yatırımda melek yatırımcı olarak ismini duyduğumuz Enes'in, şu anda çalışmaları devam eden ve daha sonra açıklanacak 4 adet yatırımı bulunuyor. Bu yatırımların hepsinin dijital projeler olduğunun da altını çizelim. Yatırım bütçeleri değişkenlik gösterse de küçük yatırımlara inanmadığını söyleyen Hande Enes, Türkiye ekosisteminde her türlü yatırımın önemli olduğunu da es geçmiyor.

Hande Enes, ortalama yatırımlarının 100 bin dolar civarında olduğunu ve 2018 sonuna kadar yatırımlara ayırdığı bütçenin 540 bin dolar olduğunu da belirtirken, Enes'in bugüne kadar 1 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını da söyleyebiliriz.

Önümüzdeki dönemde, blockchain ve AI sektörlerinde faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapmak istediğini belirten Enes, özellikle globale yeni bir soluk getirecek girişimleri tercih ettiğini de sözlerine ekledi. Yatırım kararlarını alırken izlediği süreçlere de değinen Enes, girişimcilere minik ipuçları vermeyi de ihmal etmedi.

Hande Enes ve Arda Kutsal'ın keyifli sohbetini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.