Apple, Samsung'a karşı 539 milyon dolarlık patent davasını kazandı

Apple, Samsung'a karşı 539 milyon dolarlık patent davasını kazandı

Bloomberg'in haberine göre Apple ile Samsung arasında devam eden 7 yıllık akıllı telefon patent davasının kazananı Apple oldu. Açıklanan karar ile Samsung, iPhone üreticisi Apple'a 539 milyon dolarlık bir ödeme yapmaya mahkum edildi. Jürinin kararı dün açıklandı ve Samsung'un Apple'ın tasarım ve kullanım patentlerini ihlal ettiği belirlendi. İhlal edilen 3 patent, iPhone'un yuvarlatılmış köşeleri, ön yüzde bulunan çerçeve ve artık ikonikleşen uygulama grid yapısı.

Bloomberg'e yaptığı açıklamada Apple yetkilileri şöyle diyor: "Tasarımın değerine derinden inanıyoruz ve takımlarımız yorulmadan müşterilerimizin zevkle kullanacağı yenilikçi tasarımlar üretmek için çalışıyor. Bu dava bizim için her zaman paradan çok daha fazlasıydı". Verilen kararda Samsung'un Apple'a ödemesi gereken miktar, ihlal edilen patentler ve bu patentlerin kullanıldığı cihazların satış rakamları ile hesaplanarak belirlendi.

2011 yılından beri devam eden dava teknoloji endüstrisinin tarihindeki en karmaşık kurumsal patent ihlali davalarından biri haline gelmişti. Apple, 2011'de davayı ilk açtığında Samsung'un 2,5 milyar dolar ödemesini istiyordu. 2012 yılında Apple lehine sonuçlanan ilk kararda bu rakam 1 milyar doların altına düşürülmüştü.

Samsung'un temyiz hamleleri ile bu güne kadar gelen bu dava sonunda tamamlanmış gibi görünüyor. Samsung'un tekrar temyize gideceği söylentileri bulunsa da şimdilik böyle bir karar açıklanmış değil. Uzun yıllardır devam eden bu davanın sonuçlarına bakılırsa Apple Samsung karşısında önemli bir zafer kazandı diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.