BBC ve Twitch, Doctor Who'nun 500 bölümünü yayınlayacak

BBC ve Twitch, Doctor Who'nun 500 bölümünü yayınlayacak

BBC ve Twitch, Doctor Who'nun klasikleşmiş 500 bölümünü yayınlamak için bir araya geliyor. 1963 ve 1989 yılları arasında yayınlanan bu bölümler, 29 Mayıs'tan itibaren Twitch kullanıcılarıyla buluşacak. Twitch kullanıcıları, 7 hafta boyunca yayınlanmaya devam edecek olan bölümler sayesinde Doctor Who'nun geçmişine nostaljik bir yolculuk yapacak.

55 yıldır aralıklı olarak devam eden dizinin farklı yaş aralığında bir çok hayranı bulunmakta. Ancak bu hayranların ağırlıklı olarak Twitch profiline de uyan geekler olduğunu söylemekte fayda var. Özellikle 2005 yılında tekrar yayınlanmaya başlayan dizi, genç yaştaki hayranların  nostaljik serileri de izlemesini sağladı.

2016 yılında Amazon, dizinin yayın haklarını BBC'den aldıktan sonra ise, diziyi Prime ve BritBox üzerinden tüm bölümleriyle yayınlamaya başladı.  Daha önce diziyi Netflix ve Hulu Plus üzerinden takip eden hayranlar ise hayal kırıklığına uğradı. Dolayısıyla BBC ve Twitch'in yaptığı bu işbirliği en çok diziden uzak kalan hayranları sevindirdi.

Yine de yayınlanacak olan bölümlerin ayrıntılı bir dizi maratonu niteliğinde olmadığını belirtelim. Zira yukarıda da bahsettiğimiz gibi Twitch'te sadece klasikleşmiş 500 bölüm yayınlanacak. Dolayısıyla bu bölümlere yeni yayın döneminde gördüğümüz doktorlar (Christopher Eccleston, David Tennant, Matthew Smith ve Peter Capaldi) dahil değil.

ABD saatiyle sabah 11:00'den itibaren günde sekiz saat Doctor Who yayınlayacak olan Twitch, yayın aralığını 24 saat boyunca 3 blok halinde yineleyecek. Yayın saatlerine göz atmak isteyenler, Doctor Who'nun Sitesini  ziyaret edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.