Kullanıcıların birbirleri arasında elbise, ayakkabı veya çanta gibi ürünleri kiraya verebildiği aynı zamanda kiralayabildiği bir pazar yeri olarak karşımıza çıkan Glamy, temelde bir mobil uygulama. Nilsu Sertatıl, Baran Öncel, Saim Emre Kanat ve Alican Özsırma tarafından kurulan Glamy, yaklaşık 5 aylık bir geliştirme süreci yaşadı.
2018 yılının Mart ayının başında App Store, Mart sonunda ise Play Store’da kullanıma sunulan Glamy, özellikle kadın kullanıcılara odaklanıyor. Günümüzde kadınların düğün, davet, kokteyl, mezuniyet gibi etkinliklere katılırken bir giydiği kıyafeti bir daha giymediğini ve bu tarz kıyafetlerin 1 günde 3 saat giymek için ise son derece maliyetli olduğuna dikkat çeken Glamy, maliyetleri oldukça azaltan bir çözüm sunuyor.
Glamy uygulaması ile birlikte kadınlar satın almak yerine kiralayabiliyor, böylece kıyafet, ayakkabı veya aksesuarları satın aldıklarında karşılarına çıkan maliyetlerden de kurtulmuş oluyorlar. Kiralama seçeneğinin yanı sıra kullanıcıların geçmişte satın aldıkları, ancak kullanmadıkları elbiselerini kiralayabildiklerini ve bu şekilde gelir elde ettiklerini de ekleyelim.
10 binin üzerinde kullanıcıya sahip
Ürün sahipleri Glamy’den kiraladıkları ürünleri Glamy Güvencesi ile hasar ve kayıplar için güvence altına da alabiliyorlar. Hasar ve kayıplar için güvencenin yanı sıra kullanıcılarına kuru temizleme konusunda da bir çözüm sağlayan Glamy, Temiz ile olan iş birliği ile Glamy kullanıcıları avantajlı fiyatlarla kuru temizleme imkanı sunuyor.
Şu an için 10 binin üzerinde kullanıcıya sahip olan Glamy, platform içinde 500'ün üzerinde ilan ve 2 binin üzerinde mesajlaşma bulunduruyor. Bugüne kadar 50'nin üzerinde başarılı kiralamaya aracılık eden Glamy'nin 1000'in üzerinde haftalık aktif kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.
Hem ülkemizde hem de yurt dışında çeşitli rakiplere sahip olan Glamy, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Yapılan kiralama işlemlerinden yüzde 20 oranında komisyon alan Glamy, 2018 yılı içinde Berlin'den başlayarak Avurpa'ya açılmayı hedefliyor.
Kadınların alışveriş alışkanlıklarını, pozitif yönde değiştirmeyi amaçlayan girişim, paylaşım ekonomisini güçlendirerek modayı sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Dilerseniz Workup girişimcilik programının ikinci döneminde mezun olan 10 girişimden biri de olan Glamy uygulamasına iOS için buradan, Android için ise buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak Glamy'nin Londra'da düzenleyeceğimiz Webrazzi Connect: London konferansımızda sahne alacak girişimlerden biri olduğunu da ekleyelim.