Google Fotoğraflar'a beğeni ve favori özellikleri geldi

Google Fotoğraflar'a beğeni ve favori özellikleri geldi

Birçok Android kullanıcısı, telefonlarını ilk aldıkları günden itibaren Google Fotoğraflar uygulamasını otomatik olarak kullanmaya başlıyor. Bugüne kadar pek ayrıcalıklı olduğunu düşünmediğimiz Google Fotoğraflar, aktif edilen yeni özellikler sayesinde daha fazla tercih edilecek gibi duruyor.

Yıldız şeklinde kullanılacak olan "favoriler" özelliği, aynı zamanda "sık kullanılanlar" olarak da kullanılacak. Galeride dolaşırken istediğiniz bir fotoğraf için sağ üst köşede bulunan yıldıza tıkladığınızda otomatik olarak "favoriler" klasörü oluşturulmaya başlanacak.

Favori (yıldız) butonu, sadece kendi kütüphanenizdeki fotoğraflar için aktif olacak, böylece favori olarak tek bir öğeyi işaretleyebilmenizi sağlayacak, bu da yeni bir fotoğraf albümünün otomatik olarak en sevdiğiniz fotoğraflardan oluşmasının önünü açacak. Bu özelliğin, Apple’ın ve daha önce Google’ın Picasa’sı da dahil olmak üzere, diğer çoğu fotoğraf hizmetinin sunduğu bir özellik olduğunu da belirtelim.

Google Fotoğraflar için yapılan yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Fotoğraflar için bir diğer özellik ise kalp butonuna sahip "beğeni" özelliği oldu. Bu özellik, yalnızca ailenizin ya da arkadaşlarının sizinle paylaştığı fotoğraflar için aktif olacak. Yani biri sizinle fotoğrafını paylaştıysa kalp butonuna tıklayarak onu beğenebileceksiniz. Belirtmekte fayda var, beğeni özelliğiyle paylaşılan bir albümü de beğenebilir; ancak sizinle paylaşılmayan fotoğraf veya albümleri beğenemezsiniz.

Bu yenilikler görünüşte küçük eklemeler olsa da sosyal bir platform için gerekli ve büyük bir değişiklik olduğunu da söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.