Elektrikli yolcu uçağı üreticisi Zunum Aero, ilk müşterisini buldu

Elektrikli yolcu uçağı üreticisi Zunum Aero, ilk müşterisini buldu

Elektrikli yolcu uçağı üretme hedefi ile yola çıkan Zunum Aero'nun geçtiğimiz yılın Nisan ayında Boeing ve JetBlue Technology Ventures gibi önemli firmalardan yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise ilk müşterisini bulan Zunum Aero, jet kiralama firması JetSuite ile anlaştığını duyurdu.

Yaptığı bir röportajda Jetsuite'in lansman müşterileri olacağını duyurmaktan heyecan duyduklarını dile getiren Zunum Aero CEO'su Ashish Kumar, anlaşmanın detaylarını da paylaştı. Jetsuite'in yaptığı anlaşmaya göre Zunum Aero 2022 yılında teslim edilmek üzere 100 adet elektrikli yolcu uçağı üretecek.

1600 km gidebiliyor

Üretilecek olan 100 adet elektrikli yolcu uçağının Jetsuite'in jet kiralama servislerinde kullanılacağı tahmin ediliyor. Zunum Aero tarafından üretilen elektrikli yolcu uçaklarının kısa mesafeli bölgesel rotalar için tasarlandığını da hatırlatalım. 12 kişilik kapasiteye sahip olacak olan Zunum Aero uçakları yaklaşık 1600 km yol katedebiliyor.

İlk etapta tamamen elektrikli değil hibrit bir şekilde üretilmesi beklenen yolcu uçaklarının gelecekte pil teknolojisinin gelişmesiyle birlikte tamamen elektrikli olarak üretilmesi bekleniyor. Son olarak lansman müşterisi olan Jetsuite firmasının Zunum Aero'nun yatırımcısı konumunda da bulunan JetBlue firmasının partner şirketlerinden biri olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.