Boeing ve JetBlue elektrikli yolcu uçağı projesi Zunum'a yatırım yaptı

Boeing ve JetBlue elektrikli yolcu uçağı projesi Zunum'a yatırım yaptı

Elektrikli yolcu uçağı projelerinin adını son dönemde daha fazla duymaya başladık. Son olarak Zunum Aero adlı girişim, elektrikli yolcu uçağı projesi için kolları sıvadığını açıkladı. Washington merkezli girişim elektrikli yolcu uçaklarının gelecekte havacılık sektöründe önemli bir parçası olacağına inanıyor.

Boeing ve JetBlue Technology Ventures tarafından yatırım alan Zunum, ilk plan dahilinde 10 yolcu kapasiteli ve daha küçük uçaklar yapmayı hedefleyecek. Sonrasında ise ölçeklenerek büyüyecek ve bölgesel yolcu uçaklarına rakip olmayı amaç edinecek. Havacılık dünyasının Tesla'sı olmayı hedefleyen Zunum ilk etapta uzun menzilli uçuşlar için elverişli olmayacak fakat  bölgesel yolcu uçağı projelerinde önemli bir yere sahip olması potansiyeli bulunuyor.

Zunum Aero aynı zamanda uçak yolculuğunu daha da ucuz hale getirmeyi istiyor. Elektrikli yolcu uçakları sayesinde uçak bileti fiyatlarının da düşmesi gündeme gelecek. Bununla birlikte Zunum'un üzerinde durduğu bir diğer gelişme ise elbette çevreci yaklaşım. Elektrikli uçaklar, şu anda akaryakıtla çalışan uçaklara göre çok daha çevreci.

Washington merkezli girişimin kadrosunda mühendisler ve pilotlar da bulunuyor. Zunum'un CEO'luk koltuğunda ise daha önce Microsoft, Google, Dell ve McKiinsey gibi şirketlerde yöneticilik görevleri üstlenen Ashish Kumar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.