Herkese açık Instragram gönderileri, direkt olarak hikayelerde paylaşılabilecek

Herkese açık Instragram gönderileri, direkt olarak hikayelerde paylaşılabilecek

Son dönemde birçok sosyal medya platformu arasında en tercih edilenlerden olmayı başaran Instagram, her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram'ın kurulduğu günden bu yana tarihsel gelişimindeki önemli noktaları da sizlerle paylaşmıştık. Yakın zamanda aktif edilecek yeni özelliğin de bu noktalarda kendine önemli bir yer bulacağını söyleyebiliriz.

Bir süredir test aşamasında olan yeni özelliği hemen açıklayalım. Instagram, başkalarının herkese açık gönderilerinin hikaye formatında paylaşılmasına olanak sağlıyor. Yani artık arkadaşınızın, akrabanızın ya da herhangi birinin paylaşımını kendi profilinizde hikaye olarak paylaşabileceksiniz.

Kullanıcılar, oluşturulan hikayede paylaşımın alındığı hesaba referans da gösterebilecek. Bu özelliği kullanabilmek için yapılması gereken tek şey, paylaşım simgesine tıkladıktan sonra "bu gönderi ile hikaye yarat" diyerek hikayeyi yaratmak oluyor. Fakat bir kişi gönderilerinin paylaşılmasını istemediğinde ayarlarından bu özelliği devre dışı bırakabilecek.

Instagram'ın bu kullanışlı özelliği ile artık paylaşımlardan ekran görüntüsü almak da tarihe karışacak gibi duruyor. Hikayelerdeki güncelleme, Android cihazlar için bugün, iOS cihazlar için ise önümüzdeki haftalarda aktif edilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.