Ekran üreticisi DigiLens, 25 milyon dolar yatırım aldı

Ekran üreticisi DigiLens, 25 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik teknolojileri için ekran üreten bir girişimi olan DigiLens, 25 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldığını duyurdu. 25 milyon dolarlık yatırımın otomotiv sektörü üzerine odaklanan Almanya merkezli Continental tarafından yapıldığını da ekleyelim.

Sadece artırılmış gerçeklik çözümlerinde kullanılabilen holografik ekran teknolojisi geliştiren DigiLens, ABD merkezli bir girişim. Hatırlatmak gerekirse sanal gerçeklik gözlükleri LCD ve OLED ekranlar kullanabilirken artırılmış gerçeklik gözlükleri için sadece holografik ekran teknolojisi kullanılabiliyor.

Hisselerin yüzde 18'ine sahip oldu

Yapılan 25 milyon dolarlık yatırımla birlikte DigiLens hisselerinin yüzde 18'ine sahip de olan Continental, DigiLens ile birlikte otomobiller için ekranlar üretmeye başlayacak. DigiLens ve Continental'in üretecekleri artırılmış gerçeklik ekranının sürücünün görüş alanını artırdığını iddia ettiklerini de belirtelim.

İlk olarak 2016 yılında yatırım almayı başaran DigiLens'in Sony ve Foxconn gibi firmalardan da yatırım aldığını belirtelim. Alının 25 milyon dolarlık Seri C yatırımının arından DigiLens'in aldığı toplam yatırım miktarı ise 60 milyon dolar seviyelerinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.