Dubai'de dev iPad'e benzeyen teknolojik bir bina inşa ediliyor

Dubai'de dev iPad'e benzeyen teknolojik bir bina inşa ediliyor

Gelişen ve ilerleyen teknolojiyle birlikte şehirler de kendini yenilemeye ve teknolojiyi odaklarına almaya devam ediyorlar. Bunun en büyük örneklerinden biri olarak Dubai'yi gösterirsek yanılmamış oluruz. 20-30 yıllık gelişme döneminde, teknolojiyi mimariye entegre eden Dubai'de şimdi de yeni bir bina inşa ediliyor.

Hong Kong menşeili mimar James Law tarafından hayata geçirilecek olan proje, tıpkı dev bir iPad'e benziyor. Üstelik binanın teknolojik özellikleri sadece bu benzerlikle sınırlı kalmıyor. The Pad adı verilen proje o kadar fazla teknolojik özellikle donatılmış ki birçok kişi tarafından "Iron Man'in zırhı" olarak adlandırılıyor. Teknoloji sayesinde mimarinin çok ötesine geçen çok fonksiyonlu binada neler olduğundan bahsedelim.

Zaha Hadid ve Norman Foster gibi ünlü mimarlık firmalarının katıldığı bir yarışmadan birinci olarak çıkan tasarımın en önemli özelliklerinden biri tüm dairelerinin iReality adı verilen sanal gerçeklik duvarları içeriyor olması. iReality özelliği ile konut sahipleri aileleri ve arkadaşlarıyla duvardan görüntülü olarak konuşabilecekler. Bu dairelerde konut sahiplerinin sağlıklarını analiz edip raporlayan banyolar da bulunuyor. Hatta ilerleyen dönemde bir mobil uygulama ile dairelere birçok özellik eklenebileceği de söylentiler arasında.

Binanın 6 buçuk derecelik bir açıyla eğik bir şekilde inşa edildiğini de belirtelim. Dairelerin duvarlarındaki ışıklar, konut sahiplerinin ruh hallerine göre şekillendirilebilecek. Örneğin; kapı zili çaldığında yeşil, telefon çaldığında kırmızı olarak yanabilecek ve bu daha da çoğaltılacak. Daire sahipleri akıllı telefonlarından evin güvenliğini ve ısınmasını takip edebilecekler.

Normal şartlar altında 2010 yılında tamamlanması planlanan The Pad'in yeni tamamlanma tarihi ise bu yılın sonu olarak açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.