Facebook Hikayeler'e arşiv ve sesli gönderi özellikleri ekliyor

Facebook Hikayeler'e arşiv ve sesli gönderi özellikleri ekliyor

Facebook Hikayelerin küresel olarak kullanılabilmesi için harekete geçti. Geçtiğimiz yıl Hindistan'a bir ekip göndererek Hikayeler özelliğinin farklı dillerde ve kısıtlı depolama imkanı olan telefonlarda nasıl kullanabileceğini araştıran şirket, dün bölgede 3 farklı özelliği yayına aldı.

Bu özelliklerin bir süre sonra tüm dünyada aktif olacağını da belirtelim. Facebook Hikayeler'e gelen bu yeni özelliklerden ilki, sesli gönderiler. Facebook Hikayeler'de renkli bir arka plan ya da fotoğraf üzerine sesli bir mesaj yerleştirmeniz mümkün. Bu yeni Hikaye türü, özellikle yazı yazmayı sevmeyen, yerel klavyesi olmayan ya da podcast türünde içerikler üzerine yoğunlaşan kullanıcılara hitap edebilir.

Hikayelere eklenen ikinci özellik ile daha önce Instagram'da yayınlanan Arşiv özelliğine de kavuşuyor. Bu özellik sayesinde Facebook Hikayeler'de yayınladığınız gönderiniz, süresi dolduğunda otomatik olarak kaydediliyor. Böylece bu içeriği görüntüleyebiliyor ve Haber Kaynağı'nda tekrar paylaşabiliyorsunuz.

Facebook Hikayeler'e gelen üçüncü özellik ise doğrudan telefonlarında kısıtlı depolama alanı olan kullanıcıları ilgilendiriyor. Şirket, Facebook Hikayeler kullanıcılarının Facebook Kamerası ile çektikleri fotoğraf ve videoları platforma özel bir şekilde kaydetmelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılar çekilen fotoğraf ve videoları telefonda depolamak zorunda kalmıyor.

Facebook bu hamlesiyle küresele açılmakta geç kalan Snapchat'i farklı bölgelerde de geride bırakmayı planlıyor. Snapchat'in şimdiye kadar Android uygulamasının yazılım tarafında problemler yaşaması kullanıcı kitlesinin ABD gençlerinin dışına çıkmamasına da sebep oldu. Bu anlamda Facebook'un bölgelere özel araştırmalar yaparak harekete geçmesi, Facebook Hikayeler'in kullanım oranını daha da ileri taşıyabilir. Üstelik Snapchat'in, Mart ayında 191 milyon günlük kullanıcıya eriştiğini düşünürsek, uygulamanın kendi tarihinin en düşük büyüme oranıyla karşı karşıya kaldığını söyleyebiliriz. Bu esnada Snapchat'in klonu olan WhatsApp Status'un 450 milyon günlük kullanıcıya ulaştığını belirtelim. Aynı şekilde Instagram Hikayeler'in de günlük 300 milyon kullanıcı barajını aştığını belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.