Accel öncülüğünde, Dashdash 8 milyon dolar yatırım aldı

Accel öncülüğünde, Dashdash 8 milyon dolar yatırım aldı

Dashdash pek fazla adı duyulmamış, geliştirme sürecinde bir girişim. O kadar gizemli ki 2 yıldır geliştirme sürecinde olan ürünün detayları hakkında neredeyse hiçbir bilgi bilinmiyor.

Peki Dashdash nedir? Temel amacı web uygulamaları geliştirme işini demokratikleştirmek olan Dashdash, elektronik tabloları kullanarak kodlama bilgisi olmayan kişilere web uygulamaları geliştirme imkanı sağlamayı amaçlayan bir araç. Tablolara yazacağınız formüller servislere bağlanmanızı sağlıyor ve böylece otomatik hale getirmek istediğiniz bir şeyi halletmenizi sağlıyor.

"Web uygulamaları" tanımını netleştirmek gerekirse kurum içinde kullanılabilecek etkileşimli uygulamalar diyebiliriz. Örneğin her gün belirli kişilere atmanız gereken basit bir rapor varsa ve bu raporda şirketin bir servisinden aldığınız verileri belirli formatlara getirip eposta olarak gönderiyorsanız bunu Dashdash'ın sağlayacağı arayüzde yazacağınız formüllerle otomatik hale getirebilirsiniz.

Dashdash'ı çevrimiçi iş akışlarını otomatikleştirmek amacıyla geliştirdiği için popüler uygulama IFTTT'ye de benzetebilirsiniz. Şirketlerin özellikle satış ve pazarlama ekipleri için oldukça faydalı olabilecek gibi çünkü düzenli kampanyalar üretip eposta olarak göndermek oldukça kolay bir iş olacak.

Dashdash sadece IFTTT değil, yine elektronik tablolar aracılığıyla teknik kişilerin işlerini kolaylaştıran ve geçtiğimiz günlerde 52 milyon dolarlık bir yatırım turunu kapatan Airtable'ın da iş alanına girmiş oluyor.

Daha önce 1 milyon dolar yatırım almış olan ve 8 milyon dolarlık ek yatırımı da bankaya alan Dashdash, bu yıl açılış yapmayı planlıyor. Berlin ve Portekiz'de ofisleri bulunan Dashdash açılmadan önce 20 mühendis daha işe almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.