WhatsApp, sohbet gruplarına yeni özellikler ekledi

WhatsApp, sohbet gruplarına yeni özellikler ekledi

Popüler sohbet uygulamalarından olan WhatsApp, grup sohbetler için yaptığı yeni güncellemeleri açıkladı. Bu güncellemelerle platform, diğer bir sohbet uygulaması olan Telegram'la olan savaşını da artırıyor diyebiliriz.

Son dönemde kendi blockchain ve kripto para teknolojisini geliştiren Telegram'ın grup sohbetler seçeneğinde birçok kullanışlı özellik yer alıyor. Bunlardan en işlevsellerinden biri hiç şüphesiz bir sohbet grubunu, gruba dahil olan birden fazla kişinin yönetebiliyor olması. Telegram'ın bu kullanışlı özelliği, yeni güncelleme ile WhatsApp'ta da kullanılabilecek.

Bunun yanında grup açıklamaları için bir bölüm oluşturulacak. Bu bölümde grup yöneticileri, grubun amacını ve kurallarını açıklayabilecekler. Yeni bir kişi bir gruba katıldığında, açıklama sohbetin en üstünde görünecek. Grup ayarlarında artık yöneticilerin grubun konusunu, simgesini ve açıklamasını kimlerin değiştirebileceğini kısıtlayan bir denetim söz konusu olacak.

Grup sohbetinden uzak kaldığınızda, sohbetin sağ alt köşesinde görünen @ butonuna bastığınızda, kaçırdığınız mesajları görebileceksiniz. Grup bilgi sayfasında katılımcıları arayarak gruptaki herkese ulaşabilmek mümkün olacak. Yöneticiler artık diğer grup katılımcılarının yönetici izinlerini kaldırabilecek.

Bu yeniliklere ek olarak, bir sohbet grubundan ayrılan kullanıcı o gruba yeniden dahil edilemeyecek. WhatsApp'ın tüm yenilikleri hem iOS hem de Android cihazlar için geçerli olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.