Microsoft Surface Hub 2'yi tanıttı

Microsoft'un uzun zamandır haber alınamayan ürünü Surface Hub'ın yeni versiyonu geçtiğimiz gün tanıtıldı. Oldukça güzel görünen Surface Hub 2, 2019 yılında satışa çıkacak fakat bazı özel müşteriler 2018 yılı içerisinde ürünü test edebilecekler.

Şirketlerin konferans salonlarındaki beyaz tahtaların yerini almak için tasarlanan çok amaçlı Surface Hub video konferanslar, beyaz tahta amaçlı kullanımlar ve dosyalar üzerinde işbirliği yapabilmek gibi farklı amaçlarla kullanılıyor. Microsoft'un paylaştığı verilere göre Surface Hub şu anda 5.000'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve Fortune 100 listesinin yarısı da bu şirketler arasında yer alıyor.

https://youtu.be/7DbslbKsQSk

Tanıtım videosu oldukça etkileyici değil mi?

Surface Hub 2'nin genel özellikleri gerçekten de etkileyici. Döner çerçevesi, 50,5 inç boyutu ve 4K ekranı bulunuyor. Bir önceki versiyon ile karşılaştırımak gerekirse çerçeveler oldukça daralmış ve şu anda daha çok son model bir televizyonu andırıyor. Dahili kamera ekran dışına ek takılabilir hale getirilmiş fakat mikrofon, hoparlör gibi özellikleri dahili olarak duruyor. Windows 10 işletim sistemi bilgisayarlarla entegre çalışabiliyor ve ayrıca çizimlerde de kullanılabilen kalemi bulunuyor.

Dikey veya yatay modda kullanırken en fazla 4 adet Surface Hub 2 cihazını birbirine bağlayabiliyorsunuz ve dar çerçeveler sayesinde çok daha şık bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Ekranlar geleneksel 16:9 en boy oranı yerine 3:2 en boy oranına sahip.

İlk versiyonda ürünün taşınamıyor olması şikayet konusu olmuştu ve görünüşe göre Microsoft bu konuyu dikkate almış. Steelcase ile yapılan anlaşma ile Surface Hub 2'ye özel bir tezgah tasarlanmış.

Konsept videoda önemli bir nokta da parmak izi okuyucu. Kullanıcılar parmaklarını parmak izi sensörüne yerleştirerek giriş yapıyorlar ve bu sayede tüm belgelerine ve verilerine ulaşabiliyor, hesabınızdan gelen aramaları kabul edebiliyorsunuz.

Yeni sürümü kaç şirket kullanır bilmiyorum fakat videodaki kullanımlar oldukça güzel ve bir çok büyük şirket yöneticisi bu ürünü ofisinde görmek isteyecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.