Kurum içi sosyal iletişim platformu: Knowizz

Kurum içi sosyal iletişim platformu: Knowizz

1997 yılından itibaren yazılım sektöründe faaliyet gösteren Simternet'in bir projesi olarak karşımıza çıkan Knowizz, kurum içi sosyal bir iletişim platformu olarak hizmet veriyor. Kurulduğumu günden bu yana kamudan özel sektöre kadar 100’den fazla müşteri için 300’den fazla çözümü hayata geçiren Simternet, yazılımcılar ve proje yöneticilerinden oluşan 22 kişilik bir ekibe sahip.

Kurumların talepleri doğrultusunda onlara özel dijital paket çözümler sunan Simternet'in yeni nesil bir iletişim platformu olan Knowizz, kurumlar için mükemmel bir iletişim platformu olmayı hedefliyor. Hem güçlü bir teknolojik alt yapıya hem de sosyalleştirme ve oyunlaştırma gibi son akımları karşılayan akıllı uygulamalara sahip olan Knowizz, günümüzün değişen çalışma alışkanlıklarına göre şekillenen bir platform.

Geliştirilmeye açık bir iletişim platformu olarak kurgulanan Knowizz içinde Teşekkür Modülü, Fikir Küpü, Mini Anketler, Sosyal Paylaşım Ağları, Çekiliş, Mood Bar ve blog gibi özellikler de barındırıyor. Mood Bar modülü Knowizz’i her gün ilk açtığınızda size nasıl olduğunuzu çeşitli emojilerle soruyor. Mutlu, mutsuz, heyecanlı, stresli, düşünceli gibi emojiler arasından birisini seçebiliyorsunuz.

Teşekkür Modülünde sayesinde ise size yardımcı olan bir arkadaşınıza tüm platform kullanıcıları önünde teşekkür imkanına sahipsiniz. Blog Modülü sayesinde dilediğiniz herhangi bir konu hakkında yazabilir veya okunan kitapların özetlerini bloglarda paylaşabilirsiniz. Knowizz sayesinde yapmayı planladığınız bir proje için anket açabilir ya da Fikir Küpü sayesinde çalışanlarınızın girişimci ruhlarını, özgün fikirlerini ortaya çıkarma şansı yakalayabilirsiniz.

Her 15 günde bir yeni özellikler ile zenginleştirilen Knowizz, tamamen SharePoint teknolojisi ile geliştirildi. SharePoint’i ofisinizde veya bulutta (Office365 aboneliği veya Azure ortamları) kullanıyorsanız, Knowizz kullanmaya hazırsınız. Aynı zamanda, özellikle saha çalışanlarını da tek bir çatı altında toplayabilmek için Knowizz'in iOS ve Android uygulamasını kullanabileceğinizi de ekleyelim.

100 bini aşkın kullanıcı

Yaklaşık 100 bin çalışan tarafından kullanılan Knowizz'in kullanıcılarının yüzde 47’si 25-34 yaş aralığında. Kullanıcıların yüzde 33’ü 35-44 yaş aralığındayken kalan yüzde 20’si ise 45 yaş üstü çalışanlardan oluşuyor. Platform sayesinde kurum içinde yayınlanan tüm bilgiler ve belgeleri e-posta ile çalışanlara sunmak yerine Knowizz üzerinde her türlü bilgi ve belgeyi tarih, içerik, tür ve önem derecesine göre yayınlamak ve arşivlemek mümkün.

Bu sayede kullanıcılar ihtiyaç duydukları belgelere en hızlı şekilde ulaşmış oluyorlar. Kullanıcı arama üzerinden bir dokümana ulaşabildiği gibi, içerik yöneticileri tarafından kendisine verilen kolay linkler üzerinden de istenen belgelere ulaşabiliyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan fakat Tübitak'tan destek alan Knowizz, kullanıcı sayısına göre lisanslama yapan bir gelir modeline sahip.

New York’ta girişimlerin bir araya getirildiği kuluçka merkezlerinden Galvanize Plaza’da Simternet olarak ofislerini açan ve pazarlama çalışmalarımıza başlayan Knowizz ve Simternet'in en önemli hedefi ise ABD pazarı. Son olarak Simternet'in Knowizz’i SharePoint kullanan tüm şirketlerin bildiği global bir marka haline getirmeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.