Amazon Sumerian tüm geliştiricilerin kullanımına sunuldu

Amazon Sumerian tüm geliştiricilerin kullanımına sunuldu

İlk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında karşımıza çıkan Amazon'un yeni çözümlerinden Sumerian, tüm geliştiricilerin kullanımına sunuldu. Hibrit veya karma gerçeklik olarak adlandırılan “Mixed Reality“ uygulamaları geliştirmek için kullanılan bir araç olan Amazon Sumerian, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanıyor.

Grafik ve programa bilmeyen kullanıcılara bile Mixed Reality uygulamaları geliştirme imkanı sunan Amazon Sumerian, bir kaç aydır kapalı beta sürecindeydi. Beta dönemini oldukça başarılı geçiren Amazon Sumerian, bugün itibariyle tüm geliştiricilerin kullanımına açıldı.

Çoklu platform desteği

WebGL, WebVR, iOS, Android, Oculus Rift ve HTC Vive gibi platform ve artırılmış /sanal gerçeklik gözlüklerini de destekleyen Amazon Sumerian, dil ve yapay zeka kullanımı için ise Amazon Lex ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. AWS Lambda sürecin kod bölümünü yaparken Polly ise yazıların konuşmaya çevrilmesinde Amazon Sumerian'a yardımcı oluyor.

Amazon Sumerian'ın AWS Lambda, Amazon Lex ve Polly'nin yanı sıra DynamoDB ve AWS IoT ile birlikte çalıştığını da ekleyelim. Kısacası yakın gelecekte Amazon Sumerian ile yaratılmış pek çok hibrit gerçeklik uygulamasının karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır. Amazon Sumerian ile ilgili detaylı bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.