Google, canlı destek özelliği de bulunan daha ucuz depolama hizmeti olan Google One'ı duyurdu

Google, canlı destek özelliği de bulunan daha ucuz depolama hizmeti olan Google One'ı duyurdu

Google, yeni paketleri ile beraber ve daha ucuz bir depolama hizmeti sunacağı Google One ürününü duyurdu. Bu ürünle beraber artık Google'dan aldığınız depolama hizmetleri daha ucuz olacak. Ayrıca ilk defa G Suite işletme hesabı olmayan kullanıcılara canlı destek hizmeti geliyor.

Google Drive kullanıcıları şu anda kullandıkları ücretsiz 15 GB paketin dışında 2 TB depolama alanı için aylık 19,99 dolar ödüyorlardı. Google'ın yeni servisi One ise 2 TB'lık hizmeti 9.99 dolar karşılığında sunacak. Yani yarı yarıya daha ucuz. Google One'ın diğer seçenekleri ise şöyle: 100 GB depolama 1.99 dolar/ay, 200 GB depolama 2.99 dolar/ay. 1 TB'lık plan ise tamamen kaldırılıyor ve o paketi kullananlar hiçbir ek ücret ödemeden 2 TB'lık pakete yükseltiliyor. 2 TB üzeri paketlerin fiyatlarında ise bir değişiklik olmayacak.

Yeni duyurulan ve henüz kullanıma sunulmayan bu ürün için Google Drive'ın bir üst modeli diyebiliriz. Google Drive'da ücretli depolama alanı bulunan kullanıcıların ilk olarak yararlanacağı bu hizmet önümüzdeki aylarda başlayacak. Yapılan duyuruda Google, ücretli Drive müşterilerinin konuyla ilgili olarak e-posta ile bilgilendirileceğini ve otomatik olarak değişikliği yapacağı belirtiliyor. Daha sonra yeni müşteriler de bu hizmetten Google One üzerinden faydalanmaya başlayacaklardır.

Google One'ın bir diğer özelliği ise alınan depolama alanının 5 kişiye kadar paylaşılabilir olması. Bu 5 kişi de aynı şekilde en ucuz pakette bile olsanız canlı destek hizmetinden faydalanabilecek. Google oldukça cömert davranmış diyebiliriz bu konuda.

Google Drive hizmeti hiç bir yere gitmiyor bu arada. 15 GB ücretsiz alanınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.