Sanal POS, mobil ödeme ve fatura ödeme sistemleri sunan girişim: Moka Ödeme Kuruluşu

Sanal POS, mobil ödeme ve fatura ödeme sistemleri sunan girişim: Moka Ödeme Kuruluşu

Sanal POS, mobil ödeme ve fatura ödeme sistemleri sunan bir ödeme kuruluşu olarak karşımıza çıkan Moka Ödeme Kuruluşu, MokaPOS, Moka Mobil POS ve Moka Fatura gibi çözümler sunuyor. 2014 yılının Ağustos ayında Serhan Süzer, Seyfettin Erol ve Levent İlhaner tarafından kurulan Moka Ödeme Kuruluşu, şu an için 25 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

MokaPOS çözümü ile sanal POS altyapısı kullanarak KOBİ’lerin tüm banka kartlarından ödeme almalarını sağlayan Moka Ödeme Kuruluşu, MokaPOS çözümünü kullanan 1700'ü aşkın bayiye sahip. MokaPOS sayesinde kullanıcılar API entegrasyonu, hazır ödeme ekranları, SMS ve e-posta ile ödeme bildirimi gönderme, iFrame ile ödeme alma ve ortak ödeme sayfası gibi olanaklara kavuşuyorlar.

Apple Store ve Google Play'den indirilebilecek olan mobil ödeme uygulamaları ile Moka üyeliğini başlatan bayilerin, ödeme almak için SMS ve e-posta ile ödeme bildirimi göndererek ödeme alabildiklerini de ekleyelim. Tahsil edilecek tutar, ödeme yapacak kişinin adı soyadı ile birlikte cep telefonu numarası ve/veya e-posta adresi girilerek ödeme isteği gönderilebiliyor.

Keiretsu Forum aracılığı ile yatırım aldı

Moka Mobil POS ile ödeme isteğini alan kişi ise kendi akıllı telefonu ya da bilgisayar üzerinden ödeme yapacağı kart bilgilerini girerek ödemesini gerçekleştirebilir. Moka fatura ile kurum faturalarının ödemelerini yapan fatura ödeme noktaları ile temsilcilik sözleşmesi imzalayarak kredi kartından kurum faturaları ödeme altyapısını sunan Moka Ödeme Kuruluşu, Türkiye genelinde 30’a yakın temsilci ve 3 binin üzerinde alt bayi ile yerel ve ulusal birçok kurumun fatura ödemelerinin gerçekleşmesine aracılık ediyor.

Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Moka Ödeme Kuruluşu, ödeme isteği gönderme, kart saklama ve tekrar eden ödemeler gibi özellikleri ise zaman içinde kazandı. 2016 yılı ile kıyaslandığında cirosunu yüzde 600, bayi sayısını ise yüzde 524 oranında artırmayı başaran Moka Ödeme Kuruluşu, Fintech sektöründe faaliyet gösteren pek çok rakibe sahip.

Pazar şartlarına ve müşteri isteklerine odaklanarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Moka Ödeme Kuruluşu, firmaların ihtiyaçlarına yönelik esneyebilen bir modele sahip. Keiretsu Forum aracılığı ile yatırım da alan Moka Ödeme Kuruluşu, Moka sanal pos, mobil ödeme ve fatura ödeme iş modelleri üzerinden gelir elde ediyor. 2018 yılında ekiplerini 30 kişiye çıkarmayı hedefleyen Moka Ödeme Kuruluşu, ürünlerinin özelliklerini artırmayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.