TÜSİAD'ın düzenlediği "Bu Gençlikte İŞ Var!" yarışmasında kazanan ilk 3 proje

TÜSİAD'ın düzenlediği

TÜSİAD tarafından, geleceğin genç girişimcilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen "Bu Gençlikte İŞ Var!" yarışmasının kazananları belli oldu. 11 Mayıs tarihinde düzenlenen yarışmanın bu seneki birincisi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Taka ekibi oldu.

Bu yıl Türkiye genelinde 74 ilden ve 161 üniversiteden  1.621 iş fikriyle 4 bin 268 gencin başvurduğu yarışmada, Gazi Üniversitesi Biyokimya öğrencisi Cansu Kabasakal ve Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik öğrencisi Saliha Nur Tanış'tan oluşan "Taka" ekibi, cinsel hastalıkların erken tanısında kaliteyi iyileştirmeyi ve doğru tedaviye hızla ulaşılmasını amaçlayan çözümleriyle 75 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

Yarışmada 50 bin TL'lik ikincilik ödülünün sahibi ise, engelli ve sağır bireylerin eğitiminde fırsat eşitsizliğini gidermek için Türk İşaret Dili destekli online eğitim platformu ile Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi öğrencisi Açelya Sarıkaya ve İstanbul Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi öğrencisi Pelin Baykan'dan oluşan "Anlatan Eller” ekibi oldu. 25 bin TL'lik üçüncülük ödülü ise, Erciyes Üniversitesi Tıp Anatomi öğrencisi Bahar Yılmaz ve Aksaray Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji öğrencisi Behlül Koç'tan oluşan, gıdaları mikrofilm teknolojisi ile kaplayarak küflenme sorununa karşı geliştirdikleri doğal çözümle "Bkare" ekibinin oldu.

Üniversite öğrencilerine iş fikirlerini, iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte geliştirerek hayata geçirme imkanı sunan yarışma bu yıl, BASF, ING Bank, Sabancı Üniversitesi, Mazars Denge, UBS, Allianz Türkiye, IBM ve Yapı Kredi’nin sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.