Boston Dynamics'in robot köpeği SpotMini, 2019'da satışa çıkıyor

Boston Dynamics'in robot köpeği SpotMini, 2019'da satışa çıkıyor

Teknolojinin ilerleyişi hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken, bu ilerleyişin gelecekte neler getirebileceğini tam olarak kestiremiyoruz. Gerek izlediğimiz filmlerin, gerekse okuduğumuz kitapların öncülüğünde "robotların dünyayı ele geçireceği" olgusu da Boston Dynamics'in yayınladığı her yeni video ile biraz daha korkutucu bir hal almaya başlıyor.

Bizler, her ne olursa olsun teknolojinin gün geçtikçe gelişmesini merakla izlerken, bu konuda önemli başarılara sahip şirketlerden biri olan Boston Dynamics'in geçtiğimiz aylarda kapıları açmayı öğrenen robot köpeği SpotMini de 2019'da satışa çıkıyor. Böylece 26 yıllık şirket, kurulduğundan bu yana ilk kez ticari ürününü üretmiş olacak.

SpotMini geçtiğimiz yıl tanıtılmış ve üretim maliyetinin yüksek oluşundan dolayı ticari olarak pazara sürülmeye uygun görülmemişti. Ancak ilerleyen zamanda SpotMini'nin maliyeti 10 katına kadar düşürüldü, böylece robotun satışının da önü açılmış oldu. Yazılım seçeneklerinin yanında özel birtakım görevleri de yerine getirebilen SpotMini, başta güvenlik olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterecek.

TC Sessions: Robotics 2018

Boston Dynamics'in CEO'su Marc Raibert, ellerinde dörtlü 10 adet prototip olduğunu ve SpotMini'den yıl sonuna kadar 100 adet üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

90 santimetre uzunluğunda ve 25 kilogram ağırlığında olan, dünyanın en sessiz robotu SpotMini ile ilgili duyurular, TechCrunch'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TC Sessions: Robotics etkinliğinde yapılmıştı. Konuyla ilgili daha detaylı bilgileri aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.