Boston Dynamics'in kapı açan robotu SpotMini'den yeni video

Boston Dynamics'in kapı açan robotu SpotMini'den yeni video

Geçtiğimiz Kasım ayında Boston Dynamics'in yeni robotu olan SpotMini‘yi görücüye çıkardığını sizlere aktarmıştık. Şubat ayının ilk haftalarında ise kapı açtığı ilginç ve bir o kadar da "korkutucu" bir video ile karşımıza çıkan SpotMini, yeni videosunda kolay kolay durdurulamayacağını gözler önüne seriyor.

SpotMini'yi durdurmak pek de kolay değil

Boston Dynamics tarafından paylaşılan yeni videoda kapıyı açmaya çalışırken çeşitli engellerle karşılaşan SpotMini'nin engellere karşı direnerek kapıya açtığını görüyoruz. Buz hokeyi sopası ile engellenmeye ve üzerindeki ip yardımıyla çekilmeye çalışılan SpotMini, kapıdan uzaklaşmamak için büyük bir çaba gösteriyor.

Engelleme girişimlerinin sonlanmasının ardından yoluna kaldığı yerden devam eden SpotMini, tıpkı paylaşılan ilk videoda olduğu şekilde kapıyı açarak diğer odaya geçiyor. Tabii ki bu video ile birlikte istendiği takdirde SpotMini'nin engellenebileceğini de görmüş olduk.

SpotMini'nin görevinden vazgeçmeyerek kapıyı açana kadar durmamış olması Boston Dynamics için olumlu bir sonuç olsa da bizler için oldukça korkutucu görünüyor. Boston Dynamics ve SpotMini ile ilgili yeni videolar paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.