Boston Dynamics'in köpek robotu SpotMini şimdi de kapıları açıyor

Boston Dynamics'in köpek robotu SpotMini şimdi de kapıları açıyor

Teknolojinin ilerlemesi kimi zaman gözümüzü korkutsa da gelişen teknolojiyle yapılabilecekleri düşündüğümüz zaman inanılmaz heyecanlanmaya başlıyoruz. Bu konuda her ne kadar Black Mirror etkisi yaşıyor da olsak insanların eksik kaldığı noktada robotların devreye gireceği günlerin epey yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl Alphabet tarafından SoftBank'e satılan ABD'li teknoloji devi Boston Dynamics'in köpek şeklindeki meşhur robotu SpotMini, geçtiğimiz aylarda yeni bir görünüşle karşımıza çıkmıştı. Hatta SpotMini'nin üst kısmında bulunan ekstra kol, yeni tasarımda ortadan kaldırılmış, robota daha modern bir görünüm verilmişti. Fakat şimdi SpotMini'ye yeni eklenen özellikle aynı kol eski yerini aldı.

SpotMini artık kapıları açabiliyor

Son güncellemede robota Kinect tarzı 3-D izleme sistemi getiren Boston Dynamics, şimdi de SpotMini'ye kapıları açma özelliğini ekledi. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi SpotMini arkadaşının ilgili donanıma sahip olmamasını farkediyor ve arkadaşları için kapalı kapıları ardına kadar açabiliyor. Bu görüntüleri izlerken istemsiz bir şekilde Black Mirror'ın son sezonundaki Metalhead bölümünü hatırlıyor ve olabilecek gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.