Google, bulut teknolojisine geçişi kolaylaştıran Velostrata'yı satın aldı

Google, bulut teknolojisine geçişi kolaylaştıran Velostrata'yı satın aldı

Velostrata'nın Google tarafından satın alındığı duyuruldu. Satınalmanın bedeli hakkında her hangi bir açıklama yapılması. Velostrata, kurumsal şirketlerin buluta taşınma taleplerini yerine getiren ve süreci kolaylaştıran bir aracı teknoloji şirketi. Google, Amazon veya Microsoft farketmeksizin bulut teknolojisini kullanmak isteyen büyük şirketler Velostrata sayesinde bu işlemi sancısız bir şekilde gerçekleştirebiliyordu.

Bildiğiniz gibi şirketler bulut teknolojisini kullanmaya giderek ısınıyor. Bulutun sağladığı hız, ölçeklenebilirlik, gelişmiş veri analitiği ve makine öğrenimi gibi teknolojilere erişimden yararlanmak isteyen şirketler yılların birikimini buluta taşırken oldukça büyük sıkıntılarla karılaşabiliyorlardı. Velostrata'nın geliştirdiği çözüm ise bu süreci oldukça iyileştirmişti.

Google İsrail ekibine katılacağı açıklanan Velostrata'nın geliştirici ekibi, Google Cloud teknolojisine büyük bir katkı sağlayacaklardır. Burada asıl merak edilen şey Velostrata'nın önümüzdeki dönemde diğer şirketlere hizmet vermeye devam edip etmeyeceği zira Microsoft Azure sitesinde partner olarak yer almaya devam ediyor. Google ve Velostrata'nın blog yazılarına bakacak olursak artık Amazon (AWS) veya Microsoft (Azure) için hizmet veremeyeceklerini söyleyebiliriz.

Velostrata'nın şu anda 25 çalışanı bulunuyor ve şimdiye kadar 31,5 milyon dolarlık yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.