Turkcell Global Bilgi Diyarbakır'da il ekonomisine 450 milyon TL katkı sağladı

Turkcell Global Bilgi Diyarbakır'da il ekonomisine 450 milyon TL katkı sağladı

Turkcell'in müşteri deneyimi çözümleri merkezi Turkcell Global Bilgi, Diyarbakır'daki 10. yılını kutladı. Turkcell'in genel müdürü olan Kaan Terzioğlu'nun da katıldığı etkinlikte hem Turkcell hem de Turkcell Global Bilgi ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Klasik bir operatörün müşterisi ile arama-aranma süresini kapsayan 31 dakikalık bir ilişki olduğunu belirten Terzioğlu, dijital operatör Turkcell olarak milyonlarca kullanıcıya ulaşan dijital servisleri ile bugün müşterileri ile kurdukları iletişimin günlük olarak yaklaşık 4 saate ulaştığını dile getirdi.

Amaçlarının bir günün 1440 dakikasında da müşterilerine kullanacakları dijital servisleri sunmak olduğunu dile getiren Terzioğlu, Turkcell’in müşteri bağlılık oranının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu da paylaştı. Bunun en önemli nedeninin dijital servisleri ile birlikte müşterilerini tanıyan, onların ne istediğini bilen Turkcell Global Bilgi olduğunu belirten Terzioğlu, Turkcell Global Bilgi’nin 12 bin kişilik uzman kadrosunun 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet ettiğini de sözlerine ekledi.

Teknolojik altyapısı sayesinde birçok çağrı merkezinde olmayan hizmetleri müşterilerine sunan Turkcell Global Bilgi, aynı zamanda kendi Ar-Ge departmanına sahip olması ile de dikkat çekiyor. Ar-Ge departmanı özellikle yapay zeka ve ses işleme teknolojileri üzerine çalışıyor.

Diyarbakır il ekonomisine yaklaşık 450 milyon TL katkı

Ülkemizde 12 şehirde toplamda 14 çağrı merkezine sahip olan Turkcell Global Bilgi, sadece ülkemizde değil yurt dışında da çağrı merkezlerine sahip. Diyarbakır şubesinin ise tek başına Turkcell’in toplam çağrılarının yüzde 16’sını karşıladığını da paylaşan Terzioğlu, bugüne kadar Diyarbakır il ekonomisine yaklaşık 450 milyon TL’lik katkı sağladıklarını da dile getirdi.

10 yılda 5 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak yaklaşık 20 bin kişinin hayatına dokunan Diyarbakır şubesi, önümüzdeki aylarda işe başlayacak 300 kişilik yeni istihdam ile 1500 müşteri temsilcisinin görev yaptığı bir merkez haline gelecek. Turkcell Global Bilgi'nin toplamda 7, Diyarbakır'da ise Kürtçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 dil için hizmet sunduğunu da ekleyelim.

Çağrıların yüzde 12'si BiP üzerinden karşılanıyor

Turkcell Global Bilgi’nin çağrılarının yüzde 78’sinin telefon aramalarından oluştuğunu ve bu oranın düştüğünü de belirtelim. Kaan Terzioğlu'nun paylaştığı verilere göre çağrıların yüzde 12'si BiP üzerinden karşılanıyor ve bu oran her geçen gün artıyor. Diyarbakır'ın Turkcell'in dijital uygulamalarını en oldukça sevdiğini de dile getiren Terzioğlu, BiP, fizy, Dergilik, TV+ ve Yaani gibi dijital uygulamaların en çok kullanan illerden birinin Diyarbakır olduğunu paylaştı.

Nisan ayında Diyarbakırlılar sadece BiP’ten 80 milyonun üzerinde mesaj gönderdiler. Fizy’den dinlenen şarkı sayısı ise 6,5 milyonu geçti. Son olarak Yaani üzerinden yapılan aramaların sayısı ise geçtiğimiz ay 3,5 milyona eriştiğini ve Dergilik’te 170 binin üzerinde okuma gerçekleştirildiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.