Sekmelerinizi renklendiren not alma ve düzenleme platformu: Weava

Sekmelerinizi renklendiren not alma ve düzenleme platformu: Weava

İş yerinizde, okulda, kişisel işlerinizde birçok kez not alma gereği duyuyorsunuz. İlerleyen teknolojiyle birlikte, her daim masa üstünde duran kağıt ve kalemler, yerini not alma uygulamalarına bıraktı. Yeni nesil platform olan Weava, alışılmış not alma uygulamalarından sıyrılarak öne çıkıyor.

Platformu kullanmak için bilgisayarınıza herhangi bir kurulum yapmanıza gerek kalmıyor. İsterseniz basit bir Chrome eklentisiyle Weava'yı online olarak kullanabiliyorsunuz. Eğer "bilgisayarımda da bulunsun" diyorsanız Mac'iniz için App Store'dan Weava uygulamasına da ulaşabiliyorsunuz.

Platforma Facebook şifrenizle, Gmail hesabınızla ya da e-posta adresinizle üye olduktan sonra sizi basit bir tasarım karşılıyor. Yeni bir sayfa açıp notu kendiniz yazabileceğiniz gibi, PDF dosyası yükleyerek halihazırda yazılı bir not üzerinde düzenlemeler de yapabiliyorsunuz. Weava'yı diğerlerinden ayıran özellik ise burada devreye giriyor. Online olarak bulduğunuz bir makaleyi, herhangi bir dosya formatına getirmeden, sayfanın URL'ini arama kısmına yazarak da kullanabiliyorsunuz.

Birçok düzenlemeyi yapabileceğiniz Weava'da öne çıkarmak istediğiniz yazıları, tıpkı fosforlu kalemle üstünü çiziyormuş gibi renklendirebiliyorsunuz. Böylece hem istediğiniz yerleri daha kolay takip edebiliyor hem de makalenizi daha renkli bir hale getirmiş olabiliyorsunuz.

Weava'nın Chrome eklentisini kullananlar, açtıkları bir sekmede istedikleri yazının üstünü renklendirebiliyorlar. Bunun için renklendirmek istedikleri kısmın üstünü çiziyor ve çizdikleri anda altta çıkan renklerden herhangi birini seçiyorlar. Akabinde ortaya sıkıcı siyah-beyaz bir sayfa yerine, rengarenk bir sayfa çıkıyor.

Uygulama her ne kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor olsa da bazı özelliklere erişebilmek için premium üye olmanız gerekiyor. Premium üyelik, aylık 7,99 dolar, yıllık ise 79,99 dolar olacak ücretlendiriliyor. Weava'da öğrenciler için yüzde 50 indirim bulunduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.