Instagram'ın işletmeler için bilet alma ve rezervasyon özellikleri

Instagram'ın işletmeler için bilet alma ve rezervasyon özellikleri

Yakın zamanda e-ticaret için ödeme yöntemleriyle gündeme gelen Instagram, işletmeler için yeni özelliklerini tanıttı. Bu özellikler, profilleri üzerinden müşterileriyle mesajlaşmak ve hatta ödeme işlemleri gerçekleştirmek isteyen işletmeleri oldukça sevindirecek.

İşletme profillerinde görebileceğiniz eylem çağrısı düğmeleri sayesinde artık rezervasyon yapabilir, bilet alabilir, sipariş verebilir ve hatta  üçüncü parti uygulamaları kullanarak yer ayırtabilirsiniz. Şimdilik bu özellik kapsamında kullanabileceğiniz entegrasyonlar ise Acuity, Atom Tickets, Booksy, ChowNow, Eatstreet, Eventbrite, Fandango, GrubHub, MyTime, OpenTable, Reserve, Restorando, Resy, SevenRooms, StyleSeat, Tock ve Yelp Reservations.

Ancak kullanabileceğiniz entegrasyonların artabileceğini de belirtelim. Zira Instagram yakın zamanda Appointy, Genbook, LaFourchette, Mindbody, Schedulicity, SetMore, Shedul ve Vagaro'yu da bu listeye eklemeyi planlıyor.

Görünen o ki; bu düğme kullanıcıları seçtikleri eylemin ardından başka bir tarayıcı pencersine ya da widget'a yönlendiriyor. Dolayısıyla bu özellikte uygulama içi bir sistem sunulmadığını söylememiz mümkün. Yine de tüm bu entegrasyonun bir dokunuş uzaklığında olması, kullanıcı deneyimi anlamında büyük bir artı. Bunun yanı sıra bir Instagram sözcüsü, Atom Tickets entegrasyonunda Instagram'ın yeni uygulama içi ödeme yöntemlerinden faydalanıldığını söyledi. Yani kullanıcıların yakında tamamen uygulama içi bir deneyime kavuşması da olası.

Instagram, 200 milyon günlük aktif kullanıcının her gün bir Instagram işletme hesabını ziyaret ettiğini söylüyor. 150 milyon günlük aktif kullanıcı ise bir işletme hesabı ile ayda bir kez Instagram Direct üzerinden konuşuyor. Dolayısıyla bu yeni özelliğin, işletmelere yeni kapılar açması oldukça mümkün.

Bunlara ek olarak Instagram'ın, işletmeler için  Instagram Direct mesaj moderasyonunu yeniden değerlendirdiğini belirtelim. Artık müşteri mesajları yıldızlama özelliğiyle birlikte ana gelen kutusunda görülüyor. Böylece işletmeler dönüş yapmak istedikleri kullanıcıların mesajlarına yıldız yerleştirebiliyor. Instagram bunun yanı sıra daha önce Facebook Sayfaları ve Messenger'da gördüğümüz  hızlı cevapları da test ediyor. Buradan hareketle daha önce de belirttiğimiz gibi Instagram Direct'in adım adım bir işletme aracı olarak Messenger'a dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.