Google, tüm oyun geliştiricileri için Instant Apps'i aktif hale getiriyor

Google, tüm oyun geliştiricileri için Instant Apps'i aktif hale getiriyor

Google'ın en dikkat çeken teknolojilerinden biri olan Instant Apps for Android, ilk dönemlerinde geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen uygulamalardan biriydi.

Bu yılın mart ayında Google, oyunların tam sürümünü yüklemeden önce oyuncuların indirecekleri oyun hakkında bir fikir edinmelerini sağlayan oyunlar için Instant Apps'in beta sürümünü kullanıma sundu. Şimdiye kadar sadece belirli oyunlar için sunulan bu özellik, artık tüm oyunlar için aktif hale getiriliyor. Bugünden itibaren tüm oyun geliştiricileri Instant Apps'le uygulamalar oluşturabilecek ve bunları Google Play Store'da, kullanıcının bağlantıya erişebileceği bir yerde gösterecek.

Google ayrıca, Google Play Instant uyumluluğunu AdWords ile test etmeye başladıklarını, böylece geliştiricilerin kullanıcıları bir reklama dokunduktan sonra doğrudan oyunlarına yönlendirebileceğini de belirtti. Bunun yanında Google'ın reklamlar için destek verip vermeyeceği ise henüz belli değil.

Normal şartlarda Instant Apps, boyut olarak 2 MB'tan küçük olmak zorunda olsa da bu sınırlama birçok grafik içeren oyun için gerçekçi bir sınırlama değil. Oyunlar için Instant Apps ile birlikte bu sınır 10 MB'a kadar artırılmış oldu. Bu sayede uygulamaları daha hızlı bir şekilde yüklemek de mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.